Go Back

Lime pie

Antal 6

Equipment

  • Springform 24 cm.
  • El-pisker

Ingredienser
  

  • 220 g Digestive
  • 110 g Smør
  • 1 ds Kondenseret mælk 397 g
  • 4 Æggeblommer
  • 4 Limefrugter
  • 1/4 L Fløde

Sådan gør du
 

Bund

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Knus digestive i enten en foodprocesser eller put dem i en frostpose og rul hen over med en kagerulle til de knuste helt fint.
  • Smelt smørret og bland det med kiksene.
  • Spænd et stykke bagepapir ud over bunden på en 20 cm springform.
  • Fordel kikseblandingen i bunden og lidt op af kanterne og pres godt f.eks. med Bagsiden af en ske eller med bunden af et glas.
  • Bag bunden i ovnen i 10 min.

Limecreme

  • Pres saften af de 4 limefrugter
  • Riv skallen fra 1 limefrugt
  • Pisk kondenseret mælk sammen med æggeblommer og limesaft og limeskal
  • Når bunden er bagt, fordeles limecremen på bunden og kagen skal nu bage 20 min.
  • Lad tærte køle af og sæt den derefter i køleskabet i ca. 4 timer, så cremen sætter sig. Kan fint stå på køl til næste dag.

Servering

  • Pisk fløden til en let flødeskum og fordel den på kagen
  • Pynt med revet limeskal

Noter

Opskriften er hentet fra Mummum.