Bland alle tørre ingredienser i røremaskinens skål
Tilsæt vand og olie
Rør 10 min. på lav hastighed og 5 min. på høj hastighed til dejen er blank og glat og slipper skålens kanter
Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hvile i 15 min.
Slå dejen ned, og form den til et brød
Spray/fugt med vand og drys med birkes, og snit brødet
Lig brødet i en smurt brødform (2,2 liter) og sæt formen i en pose og luk.
Lad brødet stå på bordet i 1 time
Sæt brødet i køleskabet til næste dag (12-18 timer)
Dag 2
Tag brødet ud af køleskabet og lad det stå på bordet 1 time
Sæt en bradepande nederste i ovnen, eller en skål granitskærver, og varm ovnen op til 200° (varmluft)
Sæt brødet i ovnen og hæld ½ dl vand i bradepanden eller over granitskærverne og skynd dig at lukke ovnlågen. Der opstår nu damp i ovnen.
Bag med damp i 5 min. Tag så bradepande/granitskærver ud, og luk dampen ud af ovnen.
Bag brødet yderligere 15-18 min. og luk igen damp ud 10 før brødet er færdigt. Brødet skal bage sammenlagt ca. 25 min. Hold øje - ikke alle ovne varmer ens.