Go Back

Lille formfranskbrød (koldhævet)

Forb. tid 13 timer 40 minutter
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 330 g Manitobamel
  • 4 g Tørgær
  • 8 g Salt
  • 6 g Sukker
  • 8 g Optimax bageenzym
  • 13 g Hvedesur
  • 190 g Vand
  • 8 g rapsolie
  • Birkes til drys

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Bland alle tørre ingredienser i røremaskinens skål
  • Tilsæt vand og olie
  • Rør 10 min. på lav hastighed og 5 min. på høj hastighed til dejen er blank og glat og slipper skålens kanter
  • Sæt husholdningsfilm over skålen og lad dejen hvile i 15 min.
  • Slå dejen ned, og form den til et brød
  • Spray/fugt med vand og drys med birkes, og snit brødet
  • Lig brødet i en smurt brødform (2,2 liter) og sæt formen i en pose og luk.
  • Lad brødet stå på bordet i 1 time
  • Sæt brødet i køleskabet til næste dag (12-18 timer)

Dag 2

  • Tag brødet ud af køleskabet og lad det stå på bordet 1 time
  • Sæt en bradepande nederste i ovnen, eller en skål granitskærver, og varm ovnen op til 200° (varmluft)
  • Sæt brødet i ovnen og hæld ½ dl vand i bradepanden eller over granitskærverne og skynd dig at lukke ovnlågen. Der opstår nu damp i ovnen.
  • Bag med damp i 5 min. Tag så bradepande/granitskærver ud, og luk dampen ud af ovnen.
  • Bag brødet yderligere 15-18 min. og luk igen damp ud 10 før brødet er færdigt.
    Brødet skal bage sammenlagt ca. 25 min. Hold øje - ikke alle ovne varmer ens.

Noter

Min form måler indvendig: 14x23x7