Go Back

Svampede bløde tebirkes

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 100 g Smør
  • 1 dl Mælk
  • 1 dl Cremefraiche
  • 50 g Gær
  • 1 Æg
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 spsk Sukker
  • 125 g Hytteost
  • 420 g Hvedemel
  • 1 Æg til pensling
  • 30 g Birkes

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og tilsæt mælken
  • Hæld blandingen i en og til opløs gæren heri
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til du har en smidig dej
  • Rul dejen ud til en rektangel på 20*60 cm
  • Fold dejen sammen på den lange led, så der bliver tre lag
  • Del dejen i 12 skiver og læg dem på en bageplade
  • Lad dem hæve i 30 min.
  • Pensl med æg og drys med birkes
  • Bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i 8 min.