Bland vand og mælk
Opløs gær og sukker heri (tjek at temperaturen på mælk/vand blandingen er max 35 grader)
Tilsæt det sammenpiskede æg
Bland hvedemel, fuldkornsmel, salt og bageenzym og tilsæt det
Tilsæt det smeltede og afkølede smør
Ælt det hele til en smidig dej og lad dejen hæve tildækket i 1½ time.
Del dejen i 8 dele og tril dem til boller.
Lad bollerne efterhæve 15 min.
Tryk bollerne flade (1-1,5 cm) og lav et hul i midten på 2-3 cm med fingeren
Læg dine bagels på en bageplade med bagepapir og dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i 20 min.
Kog dem i en gryde - 1 af gangen i 1 minut. Vend dem efter 30 sek. Brug en hulske.
Efterhånden som du tager dem op af gryden drypper du dem godt af og lægger dem tilbage på bagepladen med bagepapir.
Når de alle er kogte, pensles de med sammenpisket æg og bages i ovnen v/200° varmluft i ca. 20 min. Hvis de under bunden ikke føles så færdige som toppen, så vend dem og giv dem et par minutter mere.