Sidste søndag kogte og bagte jeg bagels til brug for madpakkerne. De er lavet på hvede- og fuldkornsmel. Et lækkert alternativ til alm. sandwich. Smager godt og ser dekorative ud – husk vi spiser også med øjnene. Opskriften får du her.
![](https://i1.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/153E505E-0335-485A-8BF3-F1A66D3F9284-870x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/58CB8C72-7E14-4DF4-AF9B-7D23A9335370-870x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/58036029-287E-40ED-868F-2CCA7B5213FC-866x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/58CB8C72-7E14-4DF4-AF9B-7D23A9335370.jpg?fit=212%2C250&ssl=1)
Bagels
Ingredienser
- 2 dl kogende vand
- 1 dl mælk
- 20 g gær
- 2 tsk sukker
- 1 æg sammenpisket
- 375 g hvedemel
- 75 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk salt
- 8 g optimax bageenzym
- 20 g smør smeltet
Pynt
- Sesamfrø og birkes
Sådan gør du
- Bland vand og mælk
- Opløs gær og sukker heri (tjek at temperaturen på mælk/vand blandingen er max 35 grader)
- Tilsæt det sammenpiskede æg
- Bland hvedemel, fuldkornsmel, salt og bageenzym og tilsæt det
- Tilsæt det smeltede og afkølede smør
- Ælt det hele til en smidig dej og lad dejen hæve tildækket i 1½ time.
- Del dejen i 8 dele og tril dem til boller.
- Lad bollerne efterhæve 15 min.
- Tryk bollerne flade (1-1,5 cm) og lav et hul i midten på 2-3 cm med fingeren
- Læg dine bagels på en bageplade med bagepapir og dæk dem med et viskestykke og lad dem efterhæve i 20 min.
- Kog dem i en gryde – 1 af gangen i 1 minut. Vend dem efter 30 sek. Brug en hulske.
- Efterhånden som du tager dem op af gryden drypper du dem godt af og lægger dem tilbage på bagepladen med bagepapir.
- Når de alle er kogte, pensles de med sammenpisket æg og bages i ovnen v/200° varmluft i ca. 20 min. Hvis de under bunden ikke føles så færdige som toppen, så vend dem og giv dem et par minutter mere.