Go Back

Baileys cheesecake

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
På køl 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Antal 4 personer

Equipment

  • 18 cm Springform
  • Kageplast

Ingredienser
  

Bund

  • 150 g Digestive kiks
  • 80 g Smør

Osteblanding

  • 80 ml Fløde
  • 200 g Flødeost naturel
  • 60 g Sukker
  • 50 ml Baileys
  • 1,5 blade Husblads

Pynt

  • Friske bær

Sådan gør du
 

  • Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af springformen og dernæst et stykke kageplast rundt langs kanten
  • Læg husblads i blød i koldt vand i 10 min.
  • Knus kiksene i en pose vha. en kagerulle, eller brug en foodprocessor.
  • Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
  • Fordel kikse-smør blandingen i bunden af springformen og glat med bagsiden af en ske.
  • Sæt bunden på køl mens du laver resten.
  • Pisk fløden let.
  • Pisk ost og sukker godt sammen og tilsæt den letpiskede fløde, og piske det hele let sammen.
  • Varm baileyen op i en kasserolle. Knug vandet fra husbladsen og kom det i gryden. Tag gryden af varmen og rør rundt til husbladsen er smeltet
  • Lad gryden stå 1-2 minutter og tilsæt det dernæst til din osteblanding i en tynd stråle lidt af gangen mens du pisker.
  • Hæld blandingen oven på bunden og sæt nu kagen på køl i min. 4 timer og gerne til næste dag.
  • Pynt med de bær du kan lide.
    Jeg har pyntet med friske jordbær fra haven.