Jeg havde en rest bailey i køleskabet, og dejlige røde spiseklare jordbær i min krukke på terrassen, så derfor besluttede jeg mig for at lave en cheesecake med baileysmag og pynte den med friske jordbær. Jeg skal hilse og sige at den faldt i familiens smag.
Du kan variere din cheesecake med mange smage, det er kun fantasien der sætter grænser.
Cheesecake er nem og hurtig at lave, og kan laves i god tid før den skal serveres. Jeg plejer som regel at lave den dagen før. Denne portion passer til 4-5 personer og er lavet i en 18 cm. springform.
Du kan sagtens gange portionsstørrelsen op hvis i bliver flere ved dit kagebord.
Du finder flere forskellige varianter af cheesecake her på min blog, søg blot på cheesecake.
Rigtig god fornøjelse – jeg håber du finder godt med inspiration til at lave cheesecake hjemme i dit køkken.






Baileys cheesecake
Equipment
- 18 cm Springform
- Kageplast
Ingredients
Bund
- 150 g Digestive kiks
- 80 g Smør
Osteblanding
- 80 ml Fløde
- 200 g Flødeost naturel
- 60 g Sukker
- 50 ml Baileys
- 1,5 blade Husblads
Pynt
- Friske bær
Instructions
- Spænd et stykke bagepapir ud over bunden af springformen og dernæst et stykke kageplast rundt langs kanten
- Læg husblads i blød i koldt vand i 10 min.
- Knus kiksene i en pose vha. en kagerulle, eller brug en foodprocessor.
- Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
- Fordel kikse-smør blandingen i bunden af springformen og glat med bagsiden af en ske.
- Sæt bunden på køl mens du laver resten.
- Pisk fløden let.
- Pisk ost og sukker godt sammen og tilsæt den letpiskede fløde, og piske det hele let sammen.
- Varm baileyen op i en kasserolle. Knug vandet fra husbladsen og kom det i gryden. Tag gryden af varmen og rør rundt til husbladsen er smeltet
- Lad gryden stå 1-2 minutter og tilsæt det dernæst til din osteblanding i en tynd stråle lidt af gangen mens du pisker.
- Hæld blandingen oven på bunden og sæt nu kagen på køl i min. 4 timer og gerne til næste dag.
- Pynt med de bær du kan lide.Jeg har pyntet med friske jordbær fra haven.