Go Back

Brioche burgerboller

Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 3,5 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 8 g salt
  • 30 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g smør blødt og skåret i små stykker
  • 700 g hvedemel
  • 2 æggeblommer til pensling
  • sesamfrø til pynt

Sådan gør du
 

  • Lun mælken til 35 grader og opløs gæren heri
  • Tilsæt sukkeret og opløs dette
  • Tilsæt 1/3 af melet samt saltet og lad røremaskinen ælte det til en ensartet dej
  • Tilsæt æggene et af gangen og lad igen røremaskinen arbejde
  • Tilsæt 1/3 af melet og rør igen
  • Tilsæt smørret og rør igen
  • Tilsæt resten af melet og ælt til dejen slipper skålens kanter. (ca. 10 min. i alt)
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1,5 time
  • Del dejen i 10 lige store dele og form bollerne og tryk dem dernæst let flade og fordel dem på 2 bageplader.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time
  • Pensl bollerne og drys med sesamfrø og bag en plade af gangen ved 200 grader (alm.) i ca. 14-15 min. til de er mørke og gyldne på toppen.
  • Lad bollerne køle af på en rist.