Hjemmelavet kyllingeburger

Min mand havde i dag et ønske om at servere kyllingeburgere til aftensmad, og bestilte derfor burgerboller hos min niece og jeg.
Jeg bager normalt helt almindelige burgerboller, men manden ønskede brioche boller. Så det fik han så i dag.
Det er en dej med masser af smør og dermed også en helt speciel dej at arbejde med. Lækker glat og flot dej, endte også med flotte burgerboller og lækker aftensmad.

Brioche burgerboller

Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 3,5 dl sødmælk
  • 20 g gær
  • 8 g salt
  • 30 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g smør blødt og skåret i små stykker
  • 700 g hvedemel
  • 2 æggeblommer til pensling
  • sesamfrø til pynt

Sådan gør du
 

  • Lun mælken til 35 grader og opløs gæren heri
  • Tilsæt sukkeret og opløs dette
  • Tilsæt 1/3 af melet samt saltet og lad røremaskinen ælte det til en ensartet dej
  • Tilsæt æggene et af gangen og lad igen røremaskinen arbejde
  • Tilsæt 1/3 af melet og rør igen
  • Tilsæt smørret og rør igen
  • Tilsæt resten af melet og ælt til dejen slipper skålens kanter. (ca. 10 min. i alt)
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1,5 time
  • Del dejen i 10 lige store dele og form bollerne og tryk dem dernæst let flade og fordel dem på 2 bageplader.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i 1 time
  • Pensl bollerne og drys med sesamfrø og bag en plade af gangen ved 200 grader (alm.) i ca. 14-15 min. til de er mørke og gyldne på toppen.
  • Lad bollerne køle af på en rist.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering