Go Back

Citronfromage-kage

Micki Cheng

Ingredienser
  

Kiksebund

  • 250 g Kanelkiks Jeg brugte Bastogne kiks
  • 100 g Smør

Citronfromage

  • 3 Æg (Pasteuriserede)
  • 125 g Sukker
  • 2 Citroner Økologiske
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 4 dl Fløde
  • 6 blade Husblads

Sådan gør du
 

Kiksebund

  • Knus kiksene til krummer i en foodprocessor
  • Smelt smørret
  • Bland smør og kiksekrummer sammen
  • Kom massen i en springform med bagepapir i bundet og kageplast rundt langs kanten
  • Tryk massen godt fast og helt jævn.
  • Sæt bunden i køleskabet mens du laver fromagen

Citronfromage

  • Lig husblads i blød i koldt vand
  • Riv skallen af 1 citron
  • Pisk æg, sukker, vaniljesukker og citronskal til en lys og luftig æggesnaps
  • Pisk fløden
  • Pres saften af de 2 citroner og lun saften i en lille gryde
  • Vrid husbladsene fri for vand og smelt husbladsen i den lune citronsaft
  • Lad husbladsen køle en lille smule
  • Tilsæt husbladsen til æggesnapsen i en tynd stråle - lige så langsomt mens du pisker hele tiden!
  • Vend dernæst forsigtigt fløde i æggemassen ved hjælp af en dejskraber, og pas på ikke at slå luften ud af massen.
  • Hæld fromagen over kiksebundet og sæt den på køl i mindst 3-4 timer. (Jeg laver den dagen før jeg skal bruge den).