Påske i familiens skød

Vi er så privilegerede at vores børn bor i køreafstand til os, og at vi kan samles herhjemme hver søndag. Men langfredag samledes vi også til påskefrokost – det var dejligt at kunne samle dem alle. Vores datter og kæreste er i praktik i landbruget – og her skal såvel dyrene malkes 365 dage om året, såvel som markarbejdet kalder dagligt. Fredag havde de begge fri og kunne derfor samles med vi andre.

Langfredag startede vi dagen med morgenkaffe og fuglereder. Fulgerederne er luftige og smager lidt sødt. Kan spises som de er, men er gode – skåret over og med koldt smør, som vi også gjorde den morgen.
Fuglerederne kan sagtens bages og spises på andre tider end til påske – man kan blot undlade chokoladeæggene i midten – så falder tanken ikke på påsken.
Opskriften på fuglerederne finder du her: Fuglereder

Til påskefrokosten serverede jeg forskellige lækkerier, som lakseroulade, fyldte æg med stenbiderrogn, sildesalat, varm leverpostej, laks, pålæg, ost og en masse andre lækkerier. Men dertil skal der være brød, så jeg havde bagt rugbrød og franskbrød.
De fleste ting lavede jeg dagen før, det gør formiddagen før en frokost mere afslappet. Som fuglerederne, havde jeg også lavet franskbrødsdejen dagen før – og begge dele hævede i køleskabet til om morgenen.
Opskriften på franskbrød finder du her – den er nemt og bliver lige god hver gang. En super nem opskrift: Koldhævet – lille formfranskbrød

En god frokost sluttes af med kaffe og kage.
I vores familie er vi ret glade for citronfromage, og det har jeg lavet mange gange i årernes løb, ofte når den ældre generation kommer på besøg, da de særligt holder af citronfromage. Jeg har aldrig været bange for at lave noget med husblads. Hele tricket ligger i temperaturerne. Ikke noget med at blande koldt og varmt. Ingredienserne skal være nogenlunde samme temperatur – så husk at tage æggene ud af køleskabet i god tid.

I år faldt jeg over en opskrift af Micki Cheng. En citronfromagekage ala en cheesecake. En kiksebund af kanelkiks med citronfromage ovenpå. Perfekt. Den søde kanelkiksebund passer perfekt til den syrlige citronfromage. Og kagen blev også her spist med velbehag – med et godt glas portvin til. Mums.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne kage, og når mine forældre næste gang gæster Fyn, står denne kage helt sikkert på bordet.

Resterne er nu spist, og planlægningen af næste uges timer i køkkenet er i fuld gang.

Citronfromage-kage

Micki Cheng

Ingredienser
  

Kiksebund

  • 250 g Kanelkiks Jeg brugte Bastogne kiks
  • 100 g Smør

Citronfromage

  • 3 Æg (Pasteuriserede)
  • 125 g Sukker
  • 2 Citroner Økologiske
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 4 dl Fløde
  • 6 blade Husblads

Sådan gør du
 

Kiksebund

  • Knus kiksene til krummer i en foodprocessor
  • Smelt smørret
  • Bland smør og kiksekrummer sammen
  • Kom massen i en springform med bagepapir i bundet og kageplast rundt langs kanten
  • Tryk massen godt fast og helt jævn.
  • Sæt bunden i køleskabet mens du laver fromagen

Citronfromage

  • Lig husblads i blød i koldt vand
  • Riv skallen af 1 citron
  • Pisk æg, sukker, vaniljesukker og citronskal til en lys og luftig æggesnaps
  • Pisk fløden
  • Pres saften af de 2 citroner og lun saften i en lille gryde
  • Vrid husbladsene fri for vand og smelt husbladsen i den lune citronsaft
  • Lad husbladsen køle en lille smule
  • Tilsæt husbladsen til æggesnapsen i en tynd stråle – lige så langsomt mens du pisker hele tiden!
  • Vend dernæst forsigtigt fløde i æggemassen ved hjælp af en dejskraber, og pas på ikke at slå luften ud af massen.
  • Hæld fromagen over kiksebundet og sæt den på køl i mindst 3-4 timer. (Jeg laver den dagen før jeg skal bruge den).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering