Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Smaller
Normal
Larger
Flag-kage
Udskriv
Pin Recipe
Antal
12
personer
Equipment
Bageform på 18x30 cm med løs bund, eller en rektangulær kageform uden bund
Kageplast - ca. 8 cm. bredt
Ingredienser
Bunden
1
dl
æggehvider
= ca. 3 stk.
200
g
sukker
100
g
hasselnødder
grofthakkede
100
g
saltkiks
knuste. Jeg bruger TUC kiks
Vaniljefromage
7
blade
husblads
2
stk
vaniljestænger
250
g
sukker
½
l
piskefløde
4
dl
cremefraiche, 18%
4
dl
kvark, 0,3%
Pynt
700
g
friske jordbær
Sådan gør du
Bund
Pisk æggehvider og sukker stift.
Hak hasselnøddekernerne groft
Knus kiksene
Bland hasselnødder og kiks i de piskede æggehvider
Læg et stykke bagepapir i bunden af en firkantet form (18x30 cm), eller sæt en rektangulær kagering oven på en bageplade med bagepapir.
Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 20 min. ved 175° (alm.)
Lad bunden køle af i formen på en rist min. 1 time før du tager den ud af formen.
Vaniljefromage
Tag fløde, cremefraiche og kvark ud af køleskabet og lad det stå ca. en halv time.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem med lidt af sukkeret
Pisk fløden til en let flødeskum og vend det forsigtigt sammen med cremefraiche, kvark, vanilje og sukker
Sørg for at blandingen ikke er alt for kold. Lad det gerne stå på bordet noget tid. Det må ikke være køleskabskoldt når du blander det med husblassen.
Træk husblassen op af vandet og klem vandet fra. Smelt dernæst husblassen over vandbad eller i microvnen i 10 sek.
Afkøl husblassen med lidt af fromagen. Først en skefuld og dernæst en mere osv. Brug gerne i alt 5-6 skefulde.
Vend det nu sammen med resten af fromagen.
Saml kagen
Befri bunden fra formen og læg den på et serveringsfad. Rengør formen og stil den rundt om kagebunden igen - foret med kageplast.
Hæld fromagen over bunden. Dæk med husholdningsfilm og stil kagen i køleskabet i min. 6-8 timer, gerne til næste dag.
Fjern kageform og kageplast og pynt kagen som et flag med de friske jordbær, skåret i kvarte.
Noter
Inspiration hentet hos Arla.