Go Back

Flag-kage

Antal 12 personer

Equipment

  • Bageform på 18x30 cm med løs bund, eller en rektangulær kageform uden bund
  • Kageplast - ca. 8 cm. bredt

Ingredienser
  

Bunden

  • 1 dl æggehvider = ca. 3 stk.
  • 200 g sukker
  • 100 g hasselnødder grofthakkede
  • 100 g saltkiks knuste. Jeg bruger TUC kiks

Vaniljefromage

  • 7 blade husblads
  • 2 stk vaniljestænger
  • 250 g sukker
  • ½ l piskefløde
  • 4 dl cremefraiche, 18%
  • 4 dl kvark, 0,3%

Pynt

  • 700 g friske jordbær

Sådan gør du
 

Bund

  • Pisk æggehvider og sukker stift.
  • Hak hasselnøddekernerne groft
  • Knus kiksene
  • Bland hasselnødder og kiks i de piskede æggehvider
  • Læg et stykke bagepapir i bunden af en firkantet form (18x30 cm), eller sæt en rektangulær kagering oven på en bageplade med bagepapir.
  • Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 20 min. ved 175° (alm.)
  • Lad bunden køle af i formen på en rist min. 1 time før du tager den ud af formen.

Vaniljefromage

  • Tag fløde, cremefraiche og kvark ud af køleskabet og lad det stå ca. en halv time.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem med lidt af sukkeret
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend det forsigtigt sammen med cremefraiche, kvark, vanilje og sukker
  • Sørg for at blandingen ikke er alt for kold. Lad det gerne stå på bordet noget tid. Det må ikke være køleskabskoldt når du blander det med husblassen.
  • Træk husblassen op af vandet og klem vandet fra. Smelt dernæst husblassen over vandbad eller i microvnen i 10 sek.
  • Afkøl husblassen med lidt af fromagen. Først en skefuld og dernæst en mere osv. Brug gerne i alt 5-6 skefulde.
  • Vend det nu sammen med resten af fromagen.

Saml kagen

  • Befri bunden fra formen og læg den på et serveringsfad. Rengør formen og stil den rundt om kagebunden igen - foret med kageplast.
  • Hæld fromagen over bunden. Dæk med husholdningsfilm og stil kagen i køleskabet i min. 6-8 timer, gerne til næste dag.
  • Fjern kageform og kageplast og pynt kagen som et flag med de friske jordbær, skåret i kvarte.

Noter

Inspiration hentet hos Arla.