Når der er noget at fejre.

Når der er noget at fejre, om det er fødselsdag, studentergilde eller fodboldfest så viser vi vores glæde vha. stemning, fest, pynt, mad og kage. Her er mit bud på en kage til når der er noget at fejre.

Bunden er lavet af saltkiks, æggehvider og hakkede nødder. Oven på bunden har jeg lavet en vaniljefromage, og sluttelig pyntet med friske danske jordbær.

Flag-kage

Antal 12 personer

Equipment

  • Bageform på 18×30 cm med løs bund, eller en rektangulær kageform uden bund
  • Kageplast – ca. 8 cm. bredt

Ingredienser
  

Bunden

  • 1 dl æggehvider = ca. 3 stk.
  • 200 g sukker
  • 100 g hasselnødder grofthakkede
  • 100 g saltkiks knuste. Jeg bruger TUC kiks

Vaniljefromage

  • 7 blade husblads
  • 2 stk vaniljestænger
  • 250 g sukker
  • ½ l piskefløde
  • 4 dl cremefraiche, 18%
  • 4 dl kvark, 0,3%

Pynt

  • 700 g friske jordbær

Sådan gør du
 

Bund

  • Pisk æggehvider og sukker stift.
  • Hak hasselnøddekernerne groft
  • Knus kiksene
  • Bland hasselnødder og kiks i de piskede æggehvider
  • Læg et stykke bagepapir i bunden af en firkantet form (18×30 cm), eller sæt en rektangulær kagering oven på en bageplade med bagepapir.
  • Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 20 min. ved 175° (alm.)
  • Lad bunden køle af i formen på en rist min. 1 time før du tager den ud af formen.

Vaniljefromage

  • Tag fløde, cremefraiche og kvark ud af køleskabet og lad det stå ca. en halv time.
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem med lidt af sukkeret
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend det forsigtigt sammen med cremefraiche, kvark, vanilje og sukker
  • Sørg for at blandingen ikke er alt for kold. Lad det gerne stå på bordet noget tid. Det må ikke være køleskabskoldt når du blander det med husblassen.
  • Træk husblassen op af vandet og klem vandet fra. Smelt dernæst husblassen over vandbad eller i microvnen i 10 sek.
  • Afkøl husblassen med lidt af fromagen. Først en skefuld og dernæst en mere osv. Brug gerne i alt 5-6 skefulde.
  • Vend det nu sammen med resten af fromagen.

Saml kagen

  • Befri bunden fra formen og læg den på et serveringsfad. Rengør formen og stil den rundt om kagebunden igen – foret med kageplast.
  • Hæld fromagen over bunden. Dæk med husholdningsfilm og stil kagen i køleskabet i min. 6-8 timer, gerne til næste dag.
  • Fjern kageform og kageplast og pynt kagen som et flag med de friske jordbær, skåret i kvarte.

Noter

Inspiration hentet hos Arla.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering