hæld vandet i røremaskinens skål og opløs gæren heri
tilsæt hvedemel og fuldkornsmel og rør dejen godt sammen til den er glat og blank og slipper skålens kanter. Jeg kører ca. 10-12 min på medium hastighed.
tilsæt saltet og rør igen kortvarigt.
hæld dejen i en skål smurt med lidt rapsolie. Sæt låg på og lad skålen stå på køkkenbordet en times tid før du sætter en i køleskabet natten over (12-18 timer)
tag skålen ud af køleskabet og hæld den ud på et meldrysset bord
fold dejen et par gange og skær den i 10-12 stykker alt efter hvor store du ønsker dem.
dyp dem i en tallerken med solsikkekerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir
pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og birkes eller hvad du lyster
varm ovnen op til 210° varmluft - lad bollerne efterhæve på pladen imens. Har du et bagestål så brug det, ellers lader du din bageplade varme op sammen med ovnen.
sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 16-17 min.