Er du vild med luftige boller og smagen af de fede solsikkekerner så kig med her.
Såvel på morgenbordet, brunchbordet, til eftermiddagskaffen eller som sandwich i madpakken er disse boller bare super lækre.
De kan tillige fryses ned, tøes op, fugtes med vand, og lunes i ovnen – og stadig smage som nybagte.
Nu kommer det bedste: De er KANON NEMME AT LAVE.
Jeg rørte dejen sammen i aftes og satte på køl, og i eftermiddag bagte jeg så lækre boller. De skal blot hæve 12-18 timer i køleskabet.
Fuldkornsboller med bund af solsikkekerner
Ingredienser
- 5 dl lunken vand
- 10 g gær
- 500 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 15 g bageenzym kan undlades
- 2 tsk salt
Drys
- solsikkekerner
- blå birkes
- sesamfrø
- sammenpisket æg
Sådan gør du
- hæld vandet i røremaskinens skål og opløs gæren heri
- tilsæt hvedemel og fuldkornsmel og rør dejen godt sammen til den er glat og blank og slipper skålens kanter. Jeg kører ca. 10-12 min på medium hastighed.
- tilsæt saltet og rør igen kortvarigt.
- hæld dejen i en skål smurt med lidt rapsolie. Sæt låg på og lad skålen stå på køkkenbordet en times tid før du sætter en i køleskabet natten over (12-18 timer)
- tag skålen ud af køleskabet og hæld den ud på et meldrysset bord
- fold dejen et par gange og skær den i 10-12 stykker alt efter hvor store du ønsker dem.
- dyp dem i en tallerken med solsikkekerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir
- pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og birkes eller hvad du lyster
- varm ovnen op til 210° varmluft – lad bollerne efterhæve på pladen imens. Har du et bagestål så brug det, ellers lader du din bageplade varme op sammen med ovnen.
- sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 16-17 min.