Fuldkornsboller med bund af solsikkekerner

Er du vild med luftige boller og smagen af de fede solsikkekerner så kig med her.

Såvel på morgenbordet, brunchbordet, til eftermiddagskaffen eller som sandwich i madpakken er disse boller bare super lækre.
De kan tillige fryses ned, tøes op, fugtes med vand, og lunes i ovnen – og stadig smage som nybagte.

Nu kommer det bedste: De er KANON NEMME AT LAVE.

Jeg rørte dejen sammen i aftes og satte på køl, og i eftermiddag bagte jeg så lækre boller. De skal blot hæve 12-18 timer i køleskabet.

Fuldkornsboller med bund af solsikkekerner

Forb. tid 18 timer 30 minutter
Tilb. tid 17 minutter
Antal 12

Ingredienser
  

  • 5 dl lunken vand
  • 10 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 15 g bageenzym kan undlades
  • 2 tsk salt

Drys

  • solsikkekerner
  • blå birkes
  • sesamfrø
  • sammenpisket æg

Sådan gør du
 

  • hæld vandet i røremaskinens skål og opløs gæren heri
  • tilsæt hvedemel og fuldkornsmel og rør dejen godt sammen til den er glat og blank og slipper skålens kanter. Jeg kører ca. 10-12 min på medium hastighed.
  • tilsæt saltet og rør igen kortvarigt.
  • hæld dejen i en skål smurt med lidt rapsolie. Sæt låg på og lad skålen stå på køkkenbordet en times tid før du sætter en i køleskabet natten over (12-18 timer)
  • tag skålen ud af køleskabet og hæld den ud på et meldrysset bord
  • fold dejen et par gange og skær den i 10-12 stykker alt efter hvor store du ønsker dem.
  • dyp dem i en tallerken med solsikkekerner og sæt dem på en bageplade med bagepapir
  • pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og birkes eller hvad du lyster
  • varm ovnen op til 210° varmluft – lad bollerne efterhæve på pladen imens. Har du et bagestål så brug det, ellers lader du din bageplade varme op sammen med ovnen.
  • sæt bollerne i ovnen og bag dem i ca. 16-17 min.

Noter

Bageenzym benytter jeg for at opnå endnu luftigere boller. Det behøves ikke og de bliver også super lækre uden.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering