Go Back

Rugbrød, svampet med sprød skorpe

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 45 minutter
Antal 1

Equipment

  • Røremaskine
  • Rugbrødsform på 12 x 28 cm

Ingredienser
  

Surdej

  • 100 g poppede durumkerner
  • 60 g solsikkekerner
  • 25 g chiafrø
  • 25 g hørfrø
  • 40 g nemsur
  • 20 g salt
  • 700 g lunken vand
  • 30 g flydende malt

Øvrige ingredienser

  • 10 g bageenzymer
  • 235 g rugmel
  • 410 g manitobamel
  • 18 g tørgær

Drys

  • Majsdrys & hvide sesamfrø

Sådan gør du
 

  • Ingredienserne til surdejen blandes sammen i røreskålen og hviler i 10 min.
  • Dernæst tilsættes de resterende ingredienser og der æltes med K-spaden i 10-12 min. på mellem hastighed
  • Hæld dejen i formen og pres det godt sammen. Glat overfladen med bagsiden af en våd spiseske.
  • Kom dit drys ovenpå. Jeg har denne gang brugt majsdrys og hvide sesamfrø.
  • Lad brødet hæve 50% - det tager ca. 30-45 min.
  • Varm i mens ovnen op til 185° alm. med en bradepande i bunden.
  • Sæt brødet i ovnen, og hæld 1 dl. vand i bradepanden.
  • Bag brødet til det når en kernetemperatur på 96°. I min ovn tager det ca. 45 min.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.

Noter

Denne opskrift er hentet hos grillbutikken.