Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
Smaller
Normal
Larger
Rugbrød, svampet med sprød skorpe
Udskriv
Pin Recipe
Forb. tid
1
time
t
Tilb. tid
45
minutter
min
Antal
1
Equipment
Røremaskine
Rugbrødsform på 12 x 28 cm
Ingredienser
Surdej
100
g
poppede durumkerner
60
g
solsikkekerner
25
g
chiafrø
25
g
hørfrø
40
g
nemsur
20
g
salt
700
g
lunken vand
30
g
flydende malt
Øvrige ingredienser
10
g
bageenzymer
235
g
rugmel
410
g
manitobamel
18
g
tørgær
Drys
Majsdrys & hvide sesamfrø
Sådan gør du
Ingredienserne til surdejen blandes sammen i røreskålen og hviler i 10 min.
Dernæst tilsættes de resterende ingredienser og der æltes med K-spaden i 10-12 min. på mellem hastighed
Hæld dejen i formen og pres det godt sammen. Glat overfladen med bagsiden af en våd spiseske.
Kom dit drys ovenpå. Jeg har denne gang brugt majsdrys og hvide sesamfrø.
Lad brødet hæve 50% - det tager ca. 30-45 min.
Varm i mens ovnen op til 185° alm. med en bradepande i bunden.
Sæt brødet i ovnen, og hæld 1 dl. vand i bradepanden.
Bag brødet til det når en kernetemperatur på 96°. I min ovn tager det ca. 45 min.
Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.
Noter
Denne opskrift er hentet hos grillbutikken.