Der er ikke noget som hjemmebagt rugbrød. Vores søn henter troligt hjemmebagt rugbrød her hjemme hver uge – og jeg prøver at variere mine brød. Denne gang har jeg kastet mig over en lidt mildere udgave – forstået sådan at den minder lidt om et bondebrød. Den er knap så mørk og grov som et alm. rugbrød. Til gengæld er den vild svampet og med en dejlig sprød skorpe. Kernerne varierer jeg lidt fra gang til gang.
Rugbrød, svampet med sprød skorpe
Equipment
- Røremaskine
- Rugbrødsform på 12 x 28 cm
Ingredienser
Surdej
- 100 g poppede durumkerner
- 60 g solsikkekerner
- 25 g chiafrø
- 25 g hørfrø
- 40 g nemsur
- 20 g salt
- 700 g lunken vand
- 30 g flydende malt
Øvrige ingredienser
- 10 g bageenzymer
- 235 g rugmel
- 410 g manitobamel
- 18 g tørgær
Drys
- Majsdrys & hvide sesamfrø
Sådan gør du
- Ingredienserne til surdejen blandes sammen i røreskålen og hviler i 10 min.
- Dernæst tilsættes de resterende ingredienser og der æltes med K-spaden i 10-12 min. på mellem hastighed
- Hæld dejen i formen og pres det godt sammen. Glat overfladen med bagsiden af en våd spiseske.
- Kom dit drys ovenpå. Jeg har denne gang brugt majsdrys og hvide sesamfrø.
- Lad brødet hæve 50% – det tager ca. 30-45 min.
- Varm i mens ovnen op til 185° alm. med en bradepande i bunden.
- Sæt brødet i ovnen, og hæld 1 dl. vand i bradepanden.
- Bag brødet til det når en kernetemperatur på 96°. I min ovn tager det ca. 45 min.
- Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.