I dag skulle jeg mødes med kolleger til en travetur rundt om skovsøen – super godt med lidt social samvær – i det fri og med god afstand.
Vi havde aftalt at købe coffee-to-go på mødestedet, men jeg blev enig med mig selv om, at jeg godt lige kunne nå at bage en portion muffins i min middagspause, så jeg kunne ha en med til os hver.




Mums de blev gode – svampede og lækre.
De blev pakket ned i hver sin papirspose-to-go.
Op på cyklen og afsted – det var skønt med en travetur og en snak med dem alle.

Muffins med marcipan og chokolade
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 100 g marcipan
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- ½ dl mælk
- 150 g chokolade Jeg har brugt små chokoladeknapper fra Odense Marcipan
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker blødt.
- Riv marcipanen og tilsæt det
- Pisk æggene i et af gangen og pisk.
- Vend mel og bagepulver i dejen med en dejskraber
- Tilsæt mælk og chokolade og rør det hele godt sammen.
- Fyld dejen i muffinformene (fyld dem max 2/3 op)
- Bag dem ca. 25-27 min. ved 175° (alm.)
- Lad dem køle af på en bagerist
Noter
Anvender du de alm. lave muffin forme, så rækker dejen til ca. det dobbelte antal.
Vær venlig at læse hele opskriften igennem. Der er fejl i den hvad æggene angår. ☹️☹️
Hej Ingrid.
Det beklager jeg. Det er rettet nu.
Håber det lykkedes for dig alligevel.
God søndag. Vh Camilla
De smager rigtig godt.
Jeg skulle bruge 41 stk. Så jeg gangede opskriften med 4 = 48 stk. Men jeg endte med præcis 96 stk, i normal muffinsforme 🤔
Hej Line
Det kan måske være svært at se på billederne, men de muffin forme jeg har brugt er de store (de er dobb. så høje som dem du formentlig har brugt) – derfor det forskellige antal.
Jeg retter min tekst.
Dejligt at de smagte godt 🙂
God dag
Vh Camilla