Kanelsnurrer

Moaaar…..vil du ikke bage kanelsnurrer til mig og veninderne – som jeg kan tage med på landbrugsskolen? Sådan lød det her 2. Pinsedag fra datteren, der var hjemme på weekend. Og hvad gør man ikke 🙂
Så jeg fandt Claus Meyers opskrift frem og gik i gang. Jeg har dog modificeret lidt på opskriften.

Det er en længere proces men resultatet bliver også derefter.
Sidst på dagen duftede køkkenet af kanel og nybagt brød, og med poser med nybagte snurrer, drog datter afsted til Gråsten.

De kan fint fryses og bliver som nybagte hvis de lunes efter optøning.

Kanelsnurrer

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer 50 minutter
Bagetid 12 minutter
Samlet tid 4 timer 32 minutter
Ret Kager
Antal 16 stk

Ingredienser
  

 • 5 dl Sødmælk Kold
 • 50 g Gær
 • 1 Æg Stort
 • 1 kg Hvedemel
 • 150 g Sukker
 • 15 g Havsalt
 • 12 g Kardemomme Stødt
 • 150 g Smør

Fyld

 • 125 g Smør Blødt
 • 125 g Sukker
 • 2 spsk Kanel Stødt

Desuden

 • 1 Æg Sammenpisket
 • Perlesukker Til at drysse med

Sådan gør du
 

 • Hæld kold mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen. Jeg rørte den i røremaskinen ca. 10 min. på medium hastighed. Herefter tilføjes smørret, som jeg havde skåret i små tern. Herefter røres der yderligere ca. 10 min. til dejen er blank og glat.
  Sæt dejen til hævning – lunt med et klæde over, i ca. 1,5 time.
  Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (40 cm bred og 50 cm langt). Smør smørret ud på dejen, strø sukker og kanel jævnt ud over og gnid det ind i smørret med hænderne, så det hele er jævnt fordelt på dejen.
  Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang. Skær 16 strimler på den lange led. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og sno dejen modsat fra hver side, så den får 4-5 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd og sno den 2 gange om den anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip hen over de to snoninger og placer den mellem din pege- og langefinger. Træk fingrene til den så snippen hæftes ind in bollen. Sæt bollerne på 2 bageplader med bagepapir så snoningerne vender opad. Lad bollerne hæve lunkt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 2 timer.
  Pensl kanelsnurrerne med æg, og drys med perlesukker.
  Bag dem ved 200° i ca. 12-14 min.
  Afkøl bollerne på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering