Den sidste pose brombær fra fryseren er nu brugt, og der dufter sødt af nybagte muffins i hele huset. Svampede og med en blanding af sødme og syrlighed gør disse muffins til en opskrift jeg vender tilbage til igen og igen. Kombinationen af bær kan varieres i det uendelige: blåbær, hindbær, revet æble, brombær osv. osv.
Disse muffins er nogle dejlige portionsstørrelser og en dejlig kombination på søndagens kaffebord, som også byder på nybagte luftige bamseboller med koldt smør.
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/02/IMG_7047.jpg?resize=640%2C427&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/02/IMG_7048-scaled.jpg?fit=250%2C167&ssl=1)
Brombærmuffins
Ingredienser
- 125 g hvedemel
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 3 æg
- 1½ tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- 150 g brombær
Sådan gør du
- Bland mel og sukker og tilsæt smør og æg – pisk med en elpisker til dejen er ensartet
- Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og piske det ind i dejen
- Hvis dejen er lidt for tyk så tilsæt evt 1 spsk vand.
- Vend brombærrene i og vend dem forsigtigt ind i dejen med en dejskraber
- Placer 12 papir muffinsforme i en fast muffinform og fordel dejen i formene.
- Bag muffins i 20-25 min. til man kan stikke en tandstik i uden at den bliver klistret.