Rabarbersaft & -sirup

Søndag og tid til hyggestunder i køkkenet.

I dag har jeg lavet rabarbersaft og rabarbersirup.
Saften smager skønt når den blandes med danskvand, og bliver dermed til rabarbersodavand.
Siruppen bruges til desserter og i drinks. Kan også bruges ovenpå f.eks. skyr.
Jeg elsker rabarber – og nyder at plukke dem i egen have.

Begge slags er nemme at lave, og opskrifterne får du her:

Rabarbersaft

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Antal 1 Liter

Ingredienser
  

  • 1 kg rabarber
  • 1/2 liter vand
  • 4 Citroner (2 dl citronsaft)
  • 500 g sukker

Sådan gør du
 

  • Skær rabarberne i 1-2 cm små stykker
  • Pres citronerne (der skal bruges 2 dl citronsaft)
  • Bland rabarber, citronsaft og vand sammen i en stor gryde.
  • Lad det koge op og der næst simre under låg i 15 min.
    Skum det hvide skum af overfladen et par gange undervejs – derved opnåes en mere klar saft.
  • Hæld nu det hele gennem en sigte og mas rabarberne godt.
  • Hæld nu saften tilbage i en ren gryde.
  • tilsæt sukkeret og lade saften nå op til kogepunktet. Så snart sukkeret er opløst tages gryden af varmen.
  • Hæld saften på en skoldet flaske, og sæt flasken på køl.

Rabarber sirup

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Antal 1 Lille flaske

Ingredienser
  

  • 150 g rabarber
  • 3 dl vand
  • 180 g sukker
  • 1 1/2 tsk vaniljepasta

Sådan gør du
 

  • Skær rabarberne i 1 cm stykker
  • Hæld rabarber og vand i en gryde og lad det koge med låg i 15 min.
  • Si rabarber og hæld saften tilbage i en ren gryde
  • Tilsæt sukker og vaniljepasta og lad det koge med låg i ca. 20 min til der er opnået en konsistens og tykkelse som sirup.
  • Hæld siruppen på en skoldet flaske og sæt flasken på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering