Æblekage med mazarinbund

For et par søndage siden, til vores søndagskaffe, besluttede jeg mig for at droppe brødet og i stedet forkæle familien med en helt speciel kage, nemlig en æblekage med mazarinbund og med lækker chokolademousse på toppen.


Kagen er svampet, sød og lækker, og tilmed super flot.
Man kan pynte dem som man lyster. Jeg valgte at sprøjte moussen ud med en stjernetyl, men kun fantasien sætter grænser her.

Kagen laves i god tid, så lagene kan nå at sætte sig.

Er du til den søde tand – så se med her!

Æblekage med mazarinbund

Antal 8 personer

Ingredienser
  

Mazarinbund

  • 250 g marcipan revet
  • 200 g sukker
  • 250 g smør blødt
  • 3 æg
  • 100 g mel
  • 1 knsp salt

Æblemos

  • 500 g æbler skrællet og skåret i tern
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk vand
  • 3 blade husblads
  • citronsaft

Chokolademousse

  • 250 g mørk chokolade
  • 5 dl fløde
  • 2 blade husblads

Yderligere pynt

  • Små kagekugler, guldstøv eller lign.

Sådan gør du
 

Mazarinbund

  • Pisk marcipan, smør og sukker sammen
  • Tilsæt æggene et af gangen og piske godt ind imellem
  • Sigt mel og salt og vend det i med en dejskraber
  • Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden
  • Bag bunden ved 180° (alm.) i ca. 40 min.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Sæt kagen på et fad. Sæt kageplast rundt om og sæt ringen fra springformen rundt om

Æblemos

  • Lig husblads i blød i koldt vand
  • Kom æbletern, sukker og vaniljesukker og vand i en gryde, og kog det indtil en del af væden er fordampet og æblerne er så bløde at det nærmer sig mos.
  • Smag til med citronsaft.
  • Tag gryden af komfuret og smelt husblasen i æblemosen
  • Lad æblemosen køle ned til stuetemperatur og fordel den oven på mazarinbunden.
  • Sæt kagen på køl indtil æblemosen har sat sig.

Chokolademousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Smelt chokoladen (evt. i mikroovnen) og varm fløden op i en gryde.
  • Smelt husblads i fløden og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2-3 min. og rør det så sammen til en blank chokoladefløde.
  • Hæld det i en frysepose og kom det på køl (evt. i fryseren) til det har en temperatur på 5 grader.
  • Hæld den kolde chokolade i en skål og pisk den til den bliver luftig og fast. Pas på ikke at piske for meget – så det skiller!
  • Kom moussen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt toppe oven på kagen. Pynt dernæst med det du har lyst – f.eks. kagekugler eller guldstøv.

Noter

Inspiration er hentet hos Micki Cheng

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering