Bedstefar med skæg

Egentlig et underligt navn til en kage, men vi kender alle kagen – så lad os holde fast i navnet.
En svampet lys og luftig bund med et lag hindbærmarmelade og øverst en marengstop, flot høj og gylden.

For et par weekender siden stod denne på søndagskaffebordet. En gammel klassiker, en bradepandekage, en nem opskrift og kan laves i god tid før servering. Også en nem kage at lave og tage med til møde/arrangement eller lign. hvis man har brug for det.

Bedstefar med skæg

Antal 8 personer

Ingredienser
  

Bunden

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1/2 dl mælk
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Marmelade

  • 1 dl hindbær marmelade

Marengstop

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 2 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

Bunden

  • Smelt smørret og bland det med sukker, æggeblommer og mælk
  • Bland mel og bagepulver i en skål og rør det i den våde blanding af sukker, æg og mælk.
  • Undgå at røre alt for meget, men kun til det netop er blandet.
  • Fordel dejen i en lille bradepande med bagepapir. (20x 30 cm).
  • Bag bunden midt i ovnen v/175° (alm.) i 13-15 min. Pas på ikke at give den for meget, så bliver bunden tør.

Marmelade

  • Varm marmeladen op med en teskefuld vand, så bliver den nemmere at fordele på den varme kage.
  • Tag den varme bund ud af ovnen og fordel marmeladen ud over hele kagen.

Marengs

  • Bland æggehvider, citronsaft og lidt af sukkeret i en skål og pisk det indtil hviderne begynder at blive stive – så tilsættes resten af sukker i en lind strøm og pisk til du har en flot blank marengs.
  • Fordel marengsen ud over bunden og bag den dernæst 15 min. ved 175° til marengsen er blevet gylden.
  • Lad kagen køle af og skær den i flotte stykker og anret på et fad.

Noter

Hindbærmarmeladen kan sagtens erstattes af en anden slags marmelade. F.eks. abrikosmarmelade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering