Det er søndag middag og overskuddet er ikke helt så stort som vanligt. Troede jeg var ved at blive rask men har i dag feber og en træls hovedpine. Datteren er kommet ud af coronaboblen og er i morgen klar til at genoptage skoledagen på Landbrugsskolen. Sønnike forbereder sig til sidste eksamen om et par dage. Den sidste på dette semester. Vi ønsker selvfølgelig ikke at smitte ham, så igen er forsamlingen omkring søndagskaffebordet lidt amputeret.
Grydebrødet fra i morges – fortsætter derfor til kaffebordet. Derudover har jeg valgt at bage en chokoladekage – på opfordring😊
Denne opskrift på chokoladekage fik jeg af en mor i min datters skoleklasse for 10-15 år siden. Hun medbragte den til et klassearrangement, og fortalte mig hvordan den var lavet. Den har siden været en del af min opskriftssamling, og var netop denne som jeg fik opfordring på i dag.
Opskriften er nem – det skal den også være i dag hvor energiniveauet ikke er så højt, og så er den tilmed vanvittig hurtig at lave. Den holder sig lækker svampet i flere dage og kan derfor sagtens bages dagen før, hvis du f.eks. gerne vil medbringe kage på jobbet, i skolen, til et arrangement eller bare vil være foran tidsplanen.
Rigtig god fornøjelse – jeg er sikker på at du bliver lige så vild med denne, som min familie er.
UdskrivChokoladekage
Equipment
- El-pisker
Ingredienser
- 500 g Mel
- 2 tsk Natron
- 450 g Sukker
- 100 g Kakao
- 2 tsk Vaniljesukker
- 2 1/2 dl Mælk
- 2 dl Flydende margarine
- 1/2 l Fromage frais eller kvark
- 2 Æg
- 200 g Hakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål sammen med 150 g chokolade.
- Alle flydende ingredienser blandes i en anden skål hvor de piskes til en ensartet masse.
- Den flydende masse hældes over til de tørre ingredienser og det hele vendes sammen.
- Dejen kommes i en bradepande på ca. 25×38 cm beklædt med bagepapir, og resten af chokoladen drysses over.
- Kagen bages ved 200 grader (Alm) i ca. 30 min.