Ølands-grydebrød

Ølandshvedemel har fået sin egen beholder i skuffen. Det er blevet en fast ingrediens i køkkenet,
Brød bagt med ølandhvede giver en helt speciel smag og duft.

En dag under Coronaperioden, besluttede jeg mig for at investere i en rigtig støbejernsgryde således, at jeg kunne bage grydebrød i ovnen. Dette har jeg på intet tidspunkt fortrudt.
Grydebryd bliver sprødt, saftigt og lækkert.
Det er nemt – hurtigt – og bliver godt HVER GANG!

Har du aldrig bagt et grydebrød, så skynd dig at prøve det. Du vil opleve, at det er langt lettere end du tror, at lave et brød der ser ud som om en professionel bager stod bag.


Ølands-grydebrød

Ingredienser
  

  • 5 dl vand
  • 5 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 60 g ølandshvedemel
  • 60 g fuldkorns-ølandshvedemel
  • 500 g hvedemel
  • 7 g bageenzymer (Kan undlades)
  • 20 g hvedesur (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Rør honning, salt og de to slags ølandshvede i. Rør det godt igennem og tilsæt derefter hvedemelet. Rør dejen godt igennem.
    Sæt låg på skålen, eller en tallerken over, og lad dejen hæve 10-12 timer på køkkenbordet.
    Brug en bagespartel til at skrabe dejen ud på et meldrysset bord. Fold nænsomt dejen over hinanden 5-8 gange. Drys godt med mel over dejen og læg den i en meldrysset skål eller hævekurv og lad den hæve i 2 timer.
    Sæt en støbejernsgryde (4,2 L) i en kold ovn og tænd ovnen på 250 grader når dejen har hævet 1 ½ time.
    Tag gryden ud af ovnen, når temperaturen er har nået de 250 grader. Gryden skal ikke smøres. Hæld forsigtigt dejen i gryden. Læg låget på og bag brødet i 30 minutter ved de 250 grader. Tag dernæst låget af og bag videre ved 230 grader varmluft i 15 min.
    Tag gryden ud af ovnen og vend brødet ud af gryden. Lad det afkøle på en rist.
    Brødet skal helst køle af i ca. 15 min før det skæres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering