Hvidt formfranskbrød uden kerner af nogen art – nøjagtig som fra bageren.
Sprød skorpe og svampet og luftigt.
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2020/11/IMG_4211-1-scaled.jpg?ssl=1&resize=1920%2C1920)
![](https://i2.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2020/11/IMG_4215-2-scaled.jpg?ssl=1&resize=1920%2C1920)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2020/11/IMG_4236-scaled.jpg?ssl=1&resize=1920%2C1920)
Lyst franskbrød – som hos bageren
Ingredienser
- 550 g hvedemel Helst med højt protein indhold (12%). Jeg bruger bagemel fra Rema 1000.
- 10 g salt
- 10 g bageenzymer Købes på nettet
- 20 g hvedesur Købes på nettet
- 12 g tørgær
- 10 g sukker
- 10 g rapsolie
- 330 ml vand
- blå birke til drys
Sådan gør du
- 1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen2. Tilsæt vand og olie3. Rør det hele sammen på røremaskine ved langsom hastighed indtil dejen er blank og smidig.4. Lad dejen hvile i 15 min.5. Stræk og fold dejen og form den til et brød 6. Spray den med vand og drys med birkes, og skær et par riller i brødet.7.. Lig brødet i en brødform (sprayet med olie, eller smurt med smør – jeg bruger bageforme med silikone indvendig).8. Lad brødet hæve i 40 min.9. Varm ovnen op til 200 grader varmluft med en skål granitskærver i bunden10. Sæt brødet i ovnen, hæld 0,5 dl vand over granitskærverne og luk lågen med det samme.11. Bag brødet i 25-28 min. v/200 grader varmluft – tag granitskærverne ud efter 10 min.