Formfranskbrød

Hvidt formfranskbrød uden kerner af nogen art – nøjagtig som fra bageren.
Sprød skorpe og svampet og luftigt.

Lyst franskbrød – som hos bageren

Forb. tid 1 time 25 minutter
Tilb. tid 28 minutter

Ingredienser
  

  • 550 g hvedemel Helst med højt protein indhold (12%). Jeg bruger bagemel fra Rema 1000.
  • 10 g salt
  • 10 g bageenzymer Købes på nettet
  • 20 g hvedesur Købes på nettet
  • 12 g tørgær
  • 10 g sukker
  • 10 g rapsolie
  • 330 ml vand
  • blå birke til drys

Sådan gør du
 

  • 1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen
    2. Tilsæt vand og olie
    3. Rør det hele sammen på røremaskine ved langsom hastighed indtil dejen er blank og smidig.
    4. Lad dejen hvile i 15 min.
    5. Stræk og fold dejen og form den til et brød
    6. Spray den med vand og drys med birkes, og skær et par riller i brødet.
    7.. Lig brødet i en brødform (sprayet med olie, eller smurt med smør – jeg bruger bageforme med silikone indvendig).
    8. Lad brødet hæve i 40 min.
    9. Varm ovnen op til 200 grader varmluft med en skål granitskærver i bunden
    10. Sæt brødet i ovnen, hæld 0,5 dl vand over granitskærverne og luk lågen med det samme.
    11. Bag brødet i 25-28 min. v/200 grader varmluft – tag granitskærverne ud efter 10 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering