Nyt år – nye ting skal afprøves

I 2020 kastede jeg mig ud i bagekunstens univers og har brugt rigtig meget tid på at bage forskellige slags brød – herunder rundstykker, som jeg har bagt rigtig mange af, før den helt rigtige opskrift var klar.
Til vores søndagskaffe serverer jeg altid brød af en eller anden slags. Lyst brød, groft brød, boller eller lign. Af og til er der også kage. Men faktisk er vi ikke de helt store kagespisere. Men i år har jeg besluttet mig for at jeg skal kaste mig ud i wienerbrødsdejens mysterium. Jeg drømmer om at bage de helt perfekte crossainter. Men inden da – skal jeg lære at lave wienerbrødsdej helt som jeg syntes den skal være.

Jeg har altid følt mig afskrækket at at skulle rulle smør i de rette mængder ud i 27 lag dej. I dag skulle det så være.
Jeg lagde ud med at bage et landbrød – super lækkert. Ikke et lyst brød og ej heller groft, men lige midt i mellem. Skøn sprød skorpe. Og så var jeg da sikker på at der var brød på søndagskaffebordet – hvis wienerbrødet blev helt uspiseligt 🙂

Jeg har læst opskrifter, set videoer og sammenlignet metoder. Jeg har lært mig selv gennem 2020 at jeg afprøver en opskrift helt efter bogen den første gang, og så justerer jeg de efterfølgende gange.

Jeg endte ud med dette resultat i dag. Den sad ikke 100% i skabet, men et ret godt bud, når jeg tager i betragtning, at det er første gang jeg har prøvet at lave wienerbrød.
Lidt til den tørre side. Næste gang – mere remonce, og lidt mindre bagetid.
Men før jeg justerer opskriften, så har jeg 2 stænger liggende i fryseren (lavede tre da jeg nu var i gang). De er frosset ned i rå tilstand – klar til at bage. De skal direkte fra fryser til til ovn. Det er jeg faktisk lidt spændt på.

Når jeg har fået helt styr på min wienerbrødsdej, så bliver det næste, Crossainterne. Vi elsker lørdag og søndag morgen, med morgenkaffe og nybagt brød, og her skal crossainterne gerne vække begejstring. Men den tid den glæde – nu gælder det wienerbrødet.

Egentligt var processen ikke så svær som jeg havde frygtet – men tog lang tid. Nu skal jeg bare have justeret så resultatet bliver som ønsket.

….spændende år skal det nok blive – også i køkkenet 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *