Valentinsdag

Fastelavnssøndag er også Valentinsdag. Det har vi dog aldrig tillagt nogen opmærksomhed. Men da jeg serverede fastelavnsboller forleden søndag så kunne jeg måske i stedet lave noget som manden min holder af – nemlig cheesecake. Og i anledningen af Valentin – ja så lavede jeg en hindbærcheesecake med hindbærgelé. Ikke kun fordi den røde og lyserøde farve understøtter farverne for Valentinsdag- men også fordi hindbærcheesecake bare smager super dejlig.

Cheesecaken lavede jeg i går, så den var klar til at sætte på kaffebordet i dag.

Hindbær cheesecake /valentinskage

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 7 timer
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Bunden

  • 75 g smør
  • 150 g digestive kiks

Ostecreme

  • 5 blade husblads
  • 200 g frosne hindbær
  • ½ citron
  • 200 g flødeost naturel
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl fløde

Gelé

  • 3 blade husblads
  • 150 g frosne hindbær
  • 50 g sukker
  • dl vand
  • guldstøv til pynt (kan undlades)

Sådan gør du
 

Bunden

  • Smelt smørret
  • Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør
  • Lig et stykke bagepapir i bunden af en springform (20 cm.) og fordel blandingen i bunden. Glat det med bagsiden af en ske.
  • Bag bunden i ovnen v/175 grader (varmluft) i 10 min. til den er gylden.
  • Lad den køle af i formen.

Ostecremen

  • Læg husblads i blød i koldt vand
  • Bland hindbær og saften fra citronen, i en gryde og lade det koge op. Mos bærrene med en ske. Tag gryden af varmen.
  • Pisk flødeost, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Pisk fløden til skum i en anden skål.
  • Knug vandet af husbladsen og rør det i den varme hindbærpuré.
  • Hæld puréen igennem en si så alle kernerne sies fra.
  • Tilsæt 1 spsk af flødeosteblandingen af gangen i den varme hindbærpuré og rør godt mellem hver. Brug i alt 4-5 spsk indtil blandingen kun er lillefingervarm.
  • Vend resten af puréen over i osteblandingen og rør rundt.
  • Tilsæt flødeskummet og vend forsigtigt rundt.
  • Læg et stykke kageplast langs kanten på indersiden af springformen og hæld cremen i formen.
  • Sæt kagen på køl og lad sætte sig i ca. 3 timer.

Gelé

  • Læg husblads i blød i koldt vand
  • Giv hindbær, vand og sukker et opkog i en gryde og tag det af varmen.
  • Knug vandet af husbladsen og rør det i de varme hindbær
  • Hæld hindbærrene gennem en si så alle kernerne sies fra.
  • Lad hindbærgelén køle af ved stuetemperatur i ca. 30 min. til den er lillefingervarm.
  • Hæld forsigtigt hindbærgeléen ovenpå cheesecaken, og stil kagen tilbage i køleskabet i 4 timer eller til dagen efter.

Når du skal servere kagen:

  • Fjern springformens ring og bund
  • Spænd ringen rundt om kagen igen
  • Løft kagen over på et fad og træk nu bagepapiret i bunden af uden at kagen går i stykker.
  • Fjern ringen og træk kageplasten af.
  • Pynt evt. kagen med guldstøv eller hvad du nu lyster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering