Fynsk brunsviger når den er bedst

I weekenden kom vores datter hjem – og hun er ægte Fynbo. Hun elsker nemlig brunsviger – så til kaffen bagte jeg en brunsviger. Den er både nem og hurtig at lave og smager bare godt hver gang.

Der er mange holdninger til brunsviger. Nogen ønsker dem høje og med krystaliseret sukker, andre lave, svampede og med karamelagtig fyld.

Vi hører til den sidste del. Der skal ikke være alt for meget dej, men gerne lækkert fyld, som godt må være blød og nærmeste flydende karamel agtig.

Hvis du har det lige som os – så se med her.
På billederne her har jeg halveret opskriften og bag den i en form der måler 20×20 cm. – det giver 4 store stykker – mums og god fornøjelse 🙂

Fynsk brunsviger

Antal 8 gode stykker

Ingredienser
  

Dej

  • 250 g mel
  • 25 g sukker
  • 25 g gær
  • 2 nip salt
  • 1,75 dl mælk
  • 25 g smør blødt

Fyld

  • 125 g smør
  • 150 g brun farin
  • 4 spsk mørk sirup

Sådan gør du
 

Dej

  • Lun mælken og oplæs gæren heri
  • Bland mel, sukker og salt og bland det i mælken
  • Ælt dejen sammen – hvilket med fordel kan gøres på en røremaskine
  • Skær smørret i små tern og tilsæt dem og ælt dem ind i dejen
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 25 min.

Fyld

  • Smelt alle tre ting i en gryde ved middel varme.
  • Rør det godt sammen til en ensartet masse
  • Rul dejen ud til et rektangel og læg den i en bradepande med bagepapir (ca. 25×35 cm).
  • Prik fordybninger i dejen med fingrene.
  • Hæld fyldet over og lad brunsvigeren efterhæve i 25 min.
  • Prik yderligere huller i dejen (brug evt. en engangshandske)
  • Bag brunsvigeren i ca. 15 min. ved 180 grader (alm.) Husk at holde øje et par min. forinden – ingen ovne bager ens.

Noter

Jeg halverer nogen gange opskriften og bruger så en bradepande på 20×20 cm. Det passer til 4 store stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering