Deep pan minipizzaer

Ingen søndagskaffe uden der er brød klar til at de unge kan få med hjem til ugens løb. I dag havde jeg tænkt mig at forkæle dem lidt ekstra, så jeg har i dag bagt deep pan minipizzaer som de kan ta med på madpakken, eller som let mad når de kommer hjem. De er super gode at fryse ned og er så klar til en dag hvor det godt må være lidt let og lækkert.

De unge har en forkærlighed for pepperoni og jalapenos, og udover dette lavede jeg nogle med skinke og ananas. Tomatsaucen er hjemmelavet og med godt med smag i. Osten jeg har brugt på nogle af pizzaerne er mozzarellaklumper som jeg rev i stykker, og på andre har jeg brugt færdigrevet mozzarella.

Jeg har bagt pizzaerne i små lagkageforme (15 cm. i diameter)
Opskriften her strækker til 14 pizzaer.

Jeg bruger mit bagestål hvilket betyder at pizzaerne får et varmechok hvilket er super for bunden. Har man ikke et bagestål bruger man blot en bageplade som man varme op sammen med ovnen.

Deep pan minipizzaer

Forb. tid 5 timer
Tilb. tid 13 minutter
Antal 14

Ingredienser
  

Tomatsauce

  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber

Pizzadej

  • 8 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 1260 g Tipo 00 mel

Fyld

  • Tomatsaucen
  • 2 kugler frisk mozzarella ost
  • 1 lille pose revet mozzarella
  • 1 pk pepperoni i skiver
  • 1 pk skinske i strimler
  • 1 glas jalapenos i skiver
  • tørret oregano

Sådan gør du
 

Tomatsauce

  • Bland alle ingredienserne i en gryde. Lad det koge op og dernæst simre 30 min. uden låg til det tykner.
  • Lad saucen køle helt af

Dej

  • Smuldr gæren i vandet.
  • Bland salt, sukker og mel og tilsæt det af et par omgange til det hele er blandet godt ind i dejen.
  • Ælt dejen på røremaskinen i 8-10 min. til dejen slipper skålens kanter.
  • Dæk skålen med plast og lad det stå til hævning i ca. 1 time til dejen har nået dobbelt størrelse.
  • Hæld dejen ud på bordet og del den i 14 lige store dele. Stram dejen op til 14 boller
  • Sæt bollerne på en bageplade og læg husholdningsfilm henover.
  • Lad pladen stå på bordet i ca. 20 min.
  • Sæt derefter pladen i køleskabet i 3 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet.
  • Smør formene godt.
  • Læg en dejkugle på et meldrysset bord og træk i dejen fra alle sider så den strækker sig, mens du drejer rundt. Fortsæt til den passer til formen.
  • Læg dejen i en form og smør tomatsauce på og lig fyldet på.
  • Varm ovnen op til 240 grader (varmluft) med dit bagestål på nederste hylde. Har du ikke et bagestål så brug en alm. bageplade.
  • Bag pizzaerne på det varme bagestål eller den varme bageplade, i ovnen til de er gyldne. Ca. 13 min. (men hold øje – alle ovne er forskellige)

2 thoughts on “Deep pan minipizzaer

  1. Hej
    Jeg vil prøve at lave dine flotte deep pan pizzaer. Er det mon nødvendigt med formen?

    1. Hej Elisabeth
      Ja du vil desværre ikke kunne lave deep pan pizzaer uden formene.
      Dem jeg bruger er 15 cm. lagkageforme, som jeg har købt i sæt af 5 stk.
      God weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering