Nybagt franskbrød til morgenkaffen

Vi elsker alle nybagt brød til morgenkaffen – særligt i weekenden. Ofte bager jeg rundstykker, men i fredag besluttede jeg mig for franskbrød til morgenkaffen lørdag. Men hvem gider stå op med adskillige timer før kaffen serveres? Nej vel. Derfor rørte jeg dejen fredag sidst på eftermiddagen, lod den hæve en time på bordet, og satte den så i køleskabet.

Her til morgen tog jeg brødet ud – lod det stå på køkkenbordet en lille time og lod ovnen varme op imens. Brødet blev bagt ved 200 grader i 30 min.

Jeg bagte 2 brød når nu jeg alligevel var i gang og fordi jeg har 2 forme i den størrelse. (mine forme er 3 liters forme. Så datteren er derfor heldig at at få såvel rugbrød og franskbrød i dag.

Langstidshævet lille franskbrød i form

Forb. tid 14 timer 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser
  

  • 200 g Hvedemel (12% protein)
  • 50 g Power Bake Fuldkornshvede
  • 25 g Durum mel
  • 5 g Salt
  • 25 g Kerner Jeg har blandet græskarkerner, solsikkekerner, poppet durumkerner, rugflager og hørfrø
  • 6 g Optimax Bageenzymer Kan udelades
  • 11 g Hvedesur Kan udelades
  • 3 g Tørgær
  • 6 g Rapsolie
  • 165 ml Vand
  • Blå birkes og Majsdrys til at drysse på toppen

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Hæld alle ingredienser på nær vand og olie, i røreskålen
  • Bland det godt sammen
  • Tilsæt vand og olie
  • Rør på medium hastighed til dejen er blank og smidig
  • Lad dejen hvile tildækket med husholdningsfilm, i 15 min.
  • Stræk og fold dejen nogle gange og form den til et brød
  • Sprøjt vand på toppen og drys med birkes og majsdrys
  • Lig brødet i formen og kom formen i en plastikpose
  • Lad brødet stå på bordet en time og sæt det så i køleskabet i 12-18 timer

Dag 2

  • Tag brødet ud af køleskabet og lad det stå på bordet i 1 time
  • Varm ovnen op til 200° (varmluft) med en bradepanden i bunden eller en skål med granitskærver
  • Sæt brødet i ovnen og hæld ½ dl vand i bradepanden eller over granitskærverne og skynd dig at lukke ovnlågen
  • Lad brødet bage med damp i 4-5 min. og tag så bradepanden eller skålen med granitskærver ud.
  • Bag brødet yderligere 25 min. Luk dampen ud af ovnen 5-10 min før brødet er færdig.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering