Nemme kold- og langtidshævede grovboller

Leder du efter en opskrift på boller til morgenbordet, som kun tager få min. at forberede og som du hurtigt kan bage næste morgen, så læs med her.

Du rører dejen sammen direkte i skålen/beholderen, sætter den i køleskabet og næste dage, vha. en ske, sætter du boller på en plade og vupti så er de klar til at komme i ovnen. Lækre luftige og svampede boller, nybagte på morgenbordet uden en masse ventetid

Hvis du som jeg bager med bageenzymer kan du gøre dine boller endnu mere luftige, men du kan sagtens bage bollerne uden. Bageenzymer hedder i daglig tale, tryllepulver hjemme hos os. Fordi det har konsistens som helt fint mel, og det blandes så men også sammen med melet. Der skal kun bruges meget lidt, men det giver luftige brød. Bageenzymer kan købes på nettet. Det opbevares i køleskabet, og det er meget drøj i brug.

Nemme kold- og langtidshævede grovboller

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 timer 20 minutter
Antal 14 stk

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 5 dl vand
  • 40 g chiafrø
  • 40 g solsikkekerner
  • 40 g hørfrø
  • 200 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 10 g bagenezymer kan undlades
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Direkte i en beholder eller skål med låg (jeg bruger en 3 L. condibøtte), opløses gær i vandet
  • Tilsæt honning, salt og alle kerner og rør rundt
  • Tilsæt grahamsmel og hvedemel og rør rundt til du har en ensartet våd dej
  • Lad din beholder/skål med låg stå på bordet 1/2 time
  • Sæt beholder/skål med låg i køleskabet i ca. 12 timer

Dag 2

  • Tag beholderen/skålen ud af køleskabet og lad den stå på bordet mens du varmer ovnen op til 240 grader.
    Jeg bruger et bagestål. Har du ikke et bagestål, så brug to bageplader ovenpå hinanden som du lader varme op sammen med ovnen.
  • Fordel bollerne på to stykker bagepapir vha. en ske dyppet i vand.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med de kerner du har lyst til. Jeg brugte hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner.
  • Flyt bagepapiret med boller ind i ovnen, vha. en pizzaspade eller bagsiden af en bageplade,. Skru ned til 220 grader og bag bollerne i ca. 20 min.
    Tag bollerne ud og skru op til 240 grader igen, og gentag for den næste plade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering