Sidste søndag var selskabet ved søndagskaffebordet temmelig indskrænket – og derfor blev udvalget af brød og kage også indskrænket 🙂
Jeg bagte en vaniljekage – lidt ala en sandkage, og det tog ikke mange arbejdsminutter. Se med herunder.
![](https://i2.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/B9DF4585-E2ED-4D97-AD25-9090ADC33F3D-819x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/B0618BCD-501E-4992-814B-B169228E9377-819x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/79DEC953-CA9E-40DA-BDC5-0E4B8AEABA65-819x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/50DEA4B5-5F5E-4668-A537-AF11867EB280-819x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i1.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/225F8C60-BD55-4AE9-8CE9-34272333447C-819x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i2.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/E5EF8677-B117-430D-A4A6-EE5681A3F7B0-819x1024.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2022/03/76AB1E88-1E3D-4F15-BD23-0C933A0D2A0A.jpg?fit=200%2C250&ssl=1)
Vaniljekage
Ingredienser
- 2 æg
- 125 g sukker
- 175 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 40 g smør
- 125 ml mælk
Sådan gør du
- Æg og sukker piskes luftigt med en el-pisker
- Mel, bagepulver, vaniljesukker og salt blandes sammen
- Smelt smørret sammen med mælken
- I æggemassen piskes nu skiftevis melblandingen og den varme mælk og smørblanding.
- Hæld dejen i en 18 cm. springform eller lille bradepande/bageform og bag kagen 30 min. ved 180 grader (alm.)
- Lad kagen køle af og drys med flormelis over ved servering.