Grovboller – nemme, sunde og luftige

Forleden dag fik jeg lyst til grovboller, men det var middagstid, så jeg kunne ikke bare knipse med fingrene. Istedet smurte jeg mig en halvt stykke rugbrød og rørte samtidig en bolledej sammen – så jeg kunne få grovboller til eftermiddagskaffen.
En pludselig trang til boller behøver ikke tage lang tid at føre ud i livet. Disse boller hæver 2×45 min. og bager i 20 min. Så inden for 2 timer var der nybagte boller. Og min arbejdstid – ja den tog 10 min. med et halvt stykke rugbrød i hånden + 10 min. da de skulle formes og på plade.

Da vi kun er 2 herhjemme, bager jeg hellere ofte så vi får friskbagt brød – derfor er denne portion kun på 10 små boller. Man dobler selvfølgelig hvis man ønsker en større portion.

Grovboller – luftige og hurtige at lave

Forb. tid 1 time 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser
  

 • 6 g tørgær
 • 2,5 dl lun mælk
 • 0,5 dl hørfrø
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl rugmel
 • 3/4 tsk salt
 • 11 g optimax bageenzym
 • 1 spsk solsikkeolie
 • 1 spsk flydende honning
 • 300 g hvedemel

Pensling og pynt

 • 1 æg
 • 1 spsk mælk
 • solsikkekerner til pynt

Sådan gør du
 

 • Rør alle ingredienser sammen på røremaskinen til dejen er glat og smidig – ca. 5-8 min.
 • Lad dejen hæve i skålen i 45 min. Tildækket med husholdningsfilm.
 • Form bollerne (10 stk) og sæt dem på en bageplade med bagepapir
 • Lad bollerne hæve 45 min.
 • Pensl med sammenpisket æg og mælk og drys evt. solsikkekerner
 • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering