Koldthævede italienske boller

Nybagt morgenbrød ER bare en god start på dagen. I aftes rørte jeg en dej til Italienske boller, og satte skålen i køleskabet – her til morgen tog jeg skålen ud mens jeg varmede ovnen op og gik på badeværelset. Dernæst hældte jeg dejen ud, skar den ud i stykker, satte dem på bagepapir og bagte dem 10-15 min. i ovnen ved 250 grader. NEMT og GODT. Prøv det!

Koldthævede italienske boller

Forb. tid 12 timer 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 12

Ingredienser
  

  • 10 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 spsk flydende honning
  • 600 g hvedemel eller manitobamel
  • 2 tsk salt

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Hæld vandet i røremaskinens skål og opløs gæren heri
  • Tilsæt honning og rør det ud
  • Tilsæt melet og rør rundt
  • Tilsæt tilsidst saltet og rør rundt
  • Sæt K-spaden på røremaskinen (det flade piskeris) og ælt dejen ved højeste hastighed i ca. 5 min.
    Dejen skal være helt glat og meget smidig/elastisk
  • Skift K-spaden ud med dejkrogen og fortsæt med at ælte yderligere ca. 10 min. på højeste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig på dejkrogen.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt skålen i køleskabet natten over

Dag 2

  • Tag skålen ud af køleskabet og sæt en tom plade i oven. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Når ovnen er varm efter ca. en halv time, så hælder du dejen ud på et meldrysset bord, drys lidt mel over dejen og skær den ud i 12 stykker (med en dejskærer). Sæt 6 boller på hvert stykke bagepapir. Brug bagsiden af en bageplade til at fragte bollerne på bagepapiret ind i ovnen på den varme plade derinde.
  • Bag bollerne ca. 10-15 min. og lad dem efterfølgende køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering