Nybagt morgenbrød ER bare en god start på dagen. I aftes rørte jeg en dej til Italienske boller, og satte skålen i køleskabet – her til morgen tog jeg skålen ud mens jeg varmede ovnen op og gik på badeværelset. Dernæst hældte jeg dejen ud, skar den ud i stykker, satte dem på bagepapir og bagte dem 10-15 min. i ovnen ved 250 grader. NEMT og GODT. Prøv det!
Koldthævede italienske boller
Ingredienser
- 10 g gær
- 5 dl lunken vand
- 1 spsk flydende honning
- 600 g hvedemel eller manitobamel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
Dag 1
- Hæld vandet i røremaskinens skål og opløs gæren heri
- Tilsæt honning og rør det ud
- Tilsæt melet og rør rundt
- Tilsæt tilsidst saltet og rør rundt
- Sæt K-spaden på røremaskinen (det flade piskeris) og ælt dejen ved højeste hastighed i ca. 5 min.Dejen skal være helt glat og meget smidig/elastisk
- Skift K-spaden ud med dejkrogen og fortsæt med at ælte yderligere ca. 10 min. på højeste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig på dejkrogen.
- Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt skålen i køleskabet natten over
Dag 2
- Tag skålen ud af køleskabet og sæt en tom plade i oven. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Når ovnen er varm efter ca. en halv time, så hælder du dejen ud på et meldrysset bord, drys lidt mel over dejen og skær den ud i 12 stykker (med en dejskærer). Sæt 6 boller på hvert stykke bagepapir. Brug bagsiden af en bageplade til at fragte bollerne på bagepapiret ind i ovnen på den varme plade derinde.
- Bag bollerne ca. 10-15 min. og lad dem efterfølgende køle af på en rist.