Langtidshævede valnøddeboller

Søndag=søndagskaffe og i dag serverer jeg valnøddeboller.
Igen gør jeg det så nemt for mig selv som muligt, og da søndagen byder på andre opgaver før søndagskaffen, lavede jeg dejen til disse, lørdag til aften. Så derfor var arbejdet i dag næsten lig 0.
Bollerne smager skønt og har en dejlig skorpe og krumme, og så dufter de helt fantastisk.
Jeg har valgt at bruge bageenzym men det behøver man ikke. Bagenezymet gør brødet lidt mere luftig og er med til at give en sprød skorpe.

Jeg kan kun sige – prøv det! og fortæl gerne i kommentarfeltet hvad du syntes om dem.


Langtidshævede valnøddeboller

Ingredienser
  

  • 5d dl kold vand
  • 5 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 475 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 15 g optimax bageenzym Kan undlades
  • 150 g valnøddekerner

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Rør gær og honning ud i vandet
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser (undtagen valnøddekernerne)
  • Rør det hele godt sammen med en grydeske og tilsæt så valnøddekernerne
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen stå på bordet i 10-12 timer

Dag 2

  • Tænd ovnen på 250 grader (varmluft) og sæt et skål med granitskræver i bunden af ovenen – eller sæt en tom bradepande ind på nederste rille.
  • Når ovenen og grantiskærverne er varmet godt op – hældes dejen ud på et meldrysset bord og foldes ca. 3 gange vha. din dej skærer. Det skal gøres nænsomt så luften ikke slåes ud af dejen – da den ikke skal efterhæve.
  • Vha. din dej skærer deles dejen nu i 9-10 stykker som lægges på en bageplade. Igen forsigtigt.
  • Sæt bollerne i ovnen og hæld 1,5 dl vand over granitskærverne eller i den tomme varme bradepande.
    Dæk ovnens ventilationshuller med et viskestykke.
    Bag bollerne 7-8 min. ved 250 grader.
    Tag granitskærverne eller bradepanden ud og skru derefter ned til 225 grader.
    Lad ovnlågen være åben ca. 10 sekunder for at lukke al dampen ud. Bag bollerne videre i 7-8 min.
  • Lad bollerne køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering