Knækbrød med masser af kerner

Efter at have bagt en masse forskelligt brød den seneste tid, fik jeg pludselig lyst til knækbrød med masser af kerner. Jeg har flere forskellige opskrifter jeg veksler imellem, men i dag blev det en ny kombination af kerner. Jeg elsker kombinationen af det sprøde og det porøse.

Som mange af mine andre opskrifter er også denne – super nem at lave og kræver ikke meget arbejde.

Knækbrød

Forb. tid 1 time 15 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Antal 24

Ingredienser
  

  • 2 dl vand
  • 1 dl olivenolie
  • 220 g ølandshvede
  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk flagesalt + lidt til pynt
  • 30 g havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g hørfrø
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Vand og olie blandes i en skål
  • Alle de øvrige ingredienser blandes sammen og hældes i skålen med vand og olie
  • Saml dejen – sæt låg på skålen og sæt den i køleskabet 1 time
  • Del dejen i to og rul de to klumper ud mellem 2 stykker bagepapir og læg dem på to bageplader
  • Skær dejen ud – jeg bruger en pizzaskærer, i 2 x 12 stykker
  • Drys lidt flagesalt på som pynt
  • Bages v/180 grader varmluft i 18 min til de gyldne i kanten
  • Køles af på en rist og opbevares efterfølgende i lufttæt beholder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering