Efter at have bagt en masse forskelligt brød den seneste tid, fik jeg pludselig lyst til knækbrød med masser af kerner. Jeg har flere forskellige opskrifter jeg veksler imellem, men i dag blev det en ny kombination af kerner. Jeg elsker kombinationen af det sprøde og det porøse.
Som mange af mine andre opskrifter er også denne – super nem at lave og kræver ikke meget arbejde.
Knækbrød
Ingredienser
- 2 dl vand
- 1 dl olivenolie
- 220 g ølandshvede
- 80 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk flagesalt + lidt til pynt
- 30 g havregryn
- 50 g solsikkekerner
- 30 g sesamfrø
- 30 g hørfrø
- 50 g græskarkerner
Sådan gør du
- Vand og olie blandes i en skål
- Alle de øvrige ingredienser blandes sammen og hældes i skålen med vand og olie
- Saml dejen – sæt låg på skålen og sæt den i køleskabet 1 time
- Del dejen i to og rul de to klumper ud mellem 2 stykker bagepapir og læg dem på to bageplader
- Skær dejen ud – jeg bruger en pizzaskærer, i 2 x 12 stykker
- Drys lidt flagesalt på som pynt
- Bages v/180 grader varmluft i 18 min til de gyldne i kanten
- Køles af på en rist og opbevares efterfølgende i lufttæt beholder