Italienske baguettes

På en gang sprøde og svampede – lækre baguettes/flutes til såvel sandwich som tilbehør til tapas eller suppe.
De er fine at fryse ned til senere brug. Hvis man herefter ønske dem sprøde igen – fugtes de lidt med vand og dernæst 5 min. i ovnen.

Til madpakken er de super med salat/grønt og pålæg.

Inspirationen er hentet fra Nanna Pretzmann.

Italienske baguettes

Forb. tid 2 timer 15 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 spsk olie
  • 5 dl lunken vand
  • 200 g durummel
  • 500 g hvedemel 12% protein
  • 14 g optimax bageenzym
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • havsalt til drys/pynt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt alle øvrige ingredienser. Rør det hele sammen på røremaskinen til dejen er glat og slipper skålens kanter.
  • Lad dejen hæve 1,5 time i skålen
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og træk dejen ud til en firkant (ikke æltes eller rulles)
  • Del dejen i 4 stykker
  • Sno hvert stykke ved at tage fat i hver ende og sno i modsat retning
  • Lig brødene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ½ time.
  • Varm ovnen op til 225 grader med dit bagestål i ovnen (eller en alm. bageplade)
  • Drys havsalt over brødene og når ovnen og bagestålet eller bagepladen er godt varm, sættes brødene i ovnen i ca. 16-18 min.
  • Lad dem køle af på en rist.

Noter

Vha bagestålet og bageenzymet bliver de let sprøde, men ønsker man yderligere sprødhed kan de bages med damp:
Sæt en skål med granitskærver eller blot en bradepande ind i bunden af ovnen mens den varmer op.
Når brødene sættes ind, hældes 1 dl vand over skæverne eller i bunden af bradepanden, og ovnens ventilationshuller dækkes med et viskestykke.
Ca. 10 min. før de er færdige tages granitskærverne eller bradepanden ud og dampen lukkes ud, og viskestykket fjernes.
Baguettes på billedet er bagt med damp som beskrevet her.

6 thoughts on “Italienske baguettes

  1. Hej. Skal der evt. ændres noget ved opskriften hvis jeg gerne vil tilsætte blandede kerner?🥖🥖🤔

    1. Hej Marianne
      Umiddelbart vil jeg ikke tro det – det afhænger selvfølgelig af mængden af kerner – men jeg har ikke prøvet det for denne opskrift.

    1. Hej Marianne

      Beklager – det er rettet nu
      Først hæver dejen 1,5 time i skålen og efter du har snoet dem og lagt dem på pladen, skal de hæve 1/2 time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering