Koldthævede boller med fuldkorns ølandshvede

Jeg har købt mig et bagestål og derfor har jeg i dag nørdet lidt videre med brugen af dette.
Et bagestål skal klaregøres til bagning idet det skal olieres af 3-4 omgange i en time ved 250 grader. DET KRÆVER UDLUFTNING IMENS 🙂

Så i dag har jeg bagt de lækreste sprøde grove boller med en masse lækre lufthuller i. De fik en super volumen og en lækker sprød skorpe.

Koldthævede boller med fuldkorns ølandshvede

Forb. tid 20 timer
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 10 g gær
  • 450 g koldt vand
  • 100 g fuldkorns ølandshvede Eller alm. ølandshvede
  • 450 g hvedemel
  • 14 g Optimax bageenzym
  • 10 g salt
  • 15 g hvedesur
  • 1 spsk olie til at smøre skålen med

Sådan gør du
 

Dag 1

  • Rør gæren ud i vandet
  • Tilsæt fuldkorns ølandshvede og rør det godt sammen
  • Tilsæt hvedemel, bageenzym, salt og hvedesur og ælt dejen på røremaskinen ved medium hastighed i 10-14 min. Dejen skal slippe skålens kanter og være glat og elastisk.
  • Smør en skål med olie og kom dejen heri
  • Dæk skålen til med låg eller husholdningsfilm og lad den stå på bordet 1 time
  • Sæt skålen i køleskabet i 12-18 timer

Dag 2

  • Sæt dit bagestål i ovnen eller en alm. bageplade og varm op til 250 grader. (Bagestålet er ca. 45-50 min. om at blive varm nok – en alm. bageplade er 20 min. nok). Sæt en skål med granitskærver i bunden, eller sæt en bradepande på nederste rille, under opvarmningen.
  • Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå på bordet 1 time
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Fold dejen forsigtigt et par gange, og skær den ud med din dejskærer i ca. 9 stykker.
  • Placer stykkerne på bagepapir på en bageplade.
    Sæt pladen i ovnen og hæld 1,5 dl. vand over skærverne eller i bradepanden. Dæk ovnens ventilationshuller til med et viskestykke, og bag bollerne i ovnen ved 250 grader i 5 min.
  • Skru ned til 225 grader, tag skræverne/bradepanden ud, fjerne viskestykket, og fortsæt bagningen i 10-15 min.
  • Lad bollerne køle af på en rist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering