Amerikanske pandekager

En hyggelig start på weekenden med amerikanske pandekager med ahornsirup og blåbær.

I dag boblede vi faktisk lidt længere end normalt – og midt på formiddagen skulle vi mødes med naboerne på vores vej for at beskære træer og få kørt grenaffaldet væk. Så der var ikke tid til en lang morgen/formiddag over morgenkaffen. Alligevel blev der tid til lidt hyggelig morgenmad. Det handler nemlig blot om at finde opskrifter og måder at gøre tingene nemt, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Jeg købte i går en blinispande, idet jeg har planer om hjemmelavede blinis til påskefrokosten. Panden blev derfor taget i brug her til morgen, hvor jeg lavede pandekager til manden og jeg. Super lækker og super hurtigt.
Portionen her gav 10 pandekager. Da jeg kan bage 7 af gangen på min blinispande, var der hurtigt nybagte pandekager.

Førhen bagte jeg pandekager på en alm pande, blot med flere små skefulde på panden af gangen. Det fungere også ok, men giver ikke så flotte ensartede pandekager, og ofte syntes jeg de blev enten for tykke /tyk dej, eller flød ud hvis dejen blev til den tynde side. Jeg er derfor efter morgenens pandekager, rigtig godt tilfreds med mit køb (som tilmed var et godt tilbud), og ligeledes med den opskrift jeg fik bikset sammen. Den er helt klart kommet for at blive. Super nemt og hurtigt at lave, og smager fantastisk. Overvejer evt at tilsætte lidt vanilje næste gang, for at give den et tvist. Men det er jo smag og behag.

Amerikanske pandekager

Forb. tid 15 minutter
Antal 10

Ingredienser
  

  • 75 g mel
  • 1,25 dl mælk
  • 1 æg
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Sådan gør du
 

  • Bland mel, sukker, bagepulver og salt
  • Tilsæt mælk og æggeblomme og piske godt til dejen er ensartet
  • Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen
  • Kom lidt smør på blinispanden og bag pandekagerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering