Det er Påskedag og søndag og det betyder søndagskaffe.
Til kaffebordet i dag har jeg bagt en citronmåne. Jeg havde købt et net med økologiske citroner – til brug for min citronfromagekage langfredag (se opskrift her på bloggen) – så det var en god anledning til at få brugt de sidste citroner.


Smag og konsistens står ikke til sammenligning med den kompakte fabriksproducerede citronmåne som har været kendt i årtier. Den er luftig, svampet og smager skønt af citron og med citronglasur på toppen.
Jeg har bagt kagen i en 24 cm springform. Ønsker man en knap så høj kage, bages den blot i en større springform.

Citronmåne
Ingredienser
- 125 g Marcipan
- 200 g Smør Blødt
- 200 g Sukker
- 1 Vaniljestang
- 2 Citroner
- 5 Æg
- 125 g Hvedemel
- 80 g Kartoffelmel
- 3 tsk Bagepulver
Glasur
- 100 g Flormelis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør kanterne med smør (Jeg bruger sprayfedt – da det er super nemt)
- Riv marcipanen groft
- Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker
- Bland marcipan, sukker, vanilje og smør i en skål til en ensartet masse
- Riv skallen af citronerne og tilsæt dette
- Pres saften af 1 citron og tilsæt dette
- Tilsæt æggene et af gangen mens du pisker.
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i dejen uden at røre alt for meget
- Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i 40-45 min. Pas på kagen ikke bliver for mørk – lig evt. et stykke sølvpapir over kage de sidste 15 min.
- Lad kagen køle af på risten
- Pres saften af den anden citron
- Rør en glasur af flormelis og saften fra 1 citron.
- Når kagen er kølet af smøres glasuren på kagen.