Citronmåne

Det er Påskedag og søndag og det betyder søndagskaffe.
Til kaffebordet i dag har jeg bagt en citronmåne. Jeg havde købt et net med økologiske citroner – til brug for min citronfromagekage langfredag (se opskrift her på bloggen) – så det var en god anledning til at få brugt de sidste citroner.

Smag og konsistens står ikke til sammenligning med den kompakte fabriksproducerede citronmåne som har været kendt i årtier. Den er luftig, svampet og smager skønt af citron og med citronglasur på toppen.

Jeg har bagt kagen i en 24 cm springform. Ønsker man en knap så høj kage, bages den blot i en større springform.

Citronmåne

Antal 2 halve måner/1 hel måne

Ingredienser
  

  • 125 g Marcipan
  • 200 g Smør Blødt
  • 200 g Sukker
  • 1 Vaniljestang
  • 2 Citroner
  • 5 Æg
  • 125 g Hvedemel
  • 80 g Kartoffelmel
  • 3 tsk Bagepulver

Glasur

  • 100 g Flormelis

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør kanterne med smør (Jeg bruger sprayfedt – da det er super nemt)
  • Riv marcipanen groft
  • Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt sukker
  • Bland marcipan, sukker, vanilje og smør i en skål til en ensartet masse
  • Riv skallen af citronerne og tilsæt dette
  • Pres saften af 1 citron og tilsæt dette
  • Tilsæt æggene et af gangen mens du pisker.
  • Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i dejen uden at røre alt for meget
  • Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i 40-45 min. Pas på kagen ikke bliver for mørk – lig evt. et stykke sølvpapir over kage de sidste 15 min.
  • Lad kagen køle af på risten
  • Pres saften af den anden citron
  • Rør en glasur af flormelis og saften fra 1 citron.
  • Når kagen er kølet af smøres glasuren på kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering