Rosinbrød

Jeg bliver en smule nostalgisk – når jeg tænker tilbage på hvordan min mor af og til købte rosinbrød hos bageren – og vi nød det med koldt smør. Men jeg har ikke set det hos bageren i en del år – så derfor tænkte jeg – hvorfor ikke bage det selv. I dag søndag har jeg derfor bagt 2 brød i forme, og huset dufter lige nu af kardemomme – som unægtelig hører denne opskrift til.

Det blev taget godt i mod – men det smager også pragtfuldt.
Måske husker du også rosinbrødet fra førhen, og måske vækker det også minder hos dig. Måske kender du det slet ikke – og så må jeg varmt anbefale dig at prøve at bage det.

God søndag!

Rosinbrød

Forb. tid 1 time 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 stk

Ingredienser
  

  • dl Mælk
  • 45 g Gær
  • 45 g Sukker
  • 1 Æg
  • 500 g Hvedemel
  • 4 g Kardemomme
  • 6 g Salt
  • 130 g Rosiner

Drys

  • 1 Æg sammenpisket
  • Nøddeflager
  • Perlesukker

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og hæld den i røremaskinens skål, og opløs gæren heri
  • Tilsæt sukker og æg og rør rundt
  • Bland mel, kardemomme og salt og tilsæt dette
  • Lad røremaskinen kører 5 min. på lav hastighed og dernæst 5 min. på høj hastighed til dejen er blank og ensartet. Tilsæt rosinerne og lad dem køre med det sidste minut.
  • Del dejen i to lige store dele (jeg bruger altid vægten)
  • Virke dejen op (stram den op til to kugler) og lad den hvile under en opklippet plastpose i 20 min.
  • Slå de to kugler op til to brød
  • Pensl dem med sammenpisket æg og lidt vand, og drys med nøddeflager og perlesukker
  • Snit brødene 4 gange på tværs
  • Lad brødene hæve i en plastpose i 1 time
  • Bag brødene ved 190° (alm ovn) i ca. 20 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering