Granola på morgenens yoghurt

Jeg elsker yoghurt med honningristet granola og friske bær, og i dag har jeg lavet en ny version – mums det er lækkert.

Denne version er med græskarkerner, sesamfrø, havregryn, mandler, vanilje og kardemomme. Se opskriften nedenfor.
Det tager bare ikke ret lang tid at lave sin egen granola – og det smager langt bedre end det færdigkøbte – og så er det langt billigere at lave det selv.

Granola

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter

Ingredienser
  

  • 100 g Honning
  • 50 g Smør
  • 25 ml Vand
  • 200 g Havregryn
  • 50 g Sesamfrø
  • 75 g Græskarkerner
  • 100 g Mandler Hakkede
  • 1/2 tsk Vaniljepulver
  • 1/2 tsk Kardemomme
  • 1 knsp Salt
  • 1 spsk Kanel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 150 grader (alm)
  • Smelt honning, smør og vand i en gryde
  • Bland alle øvrige ingredienser i en skål
  • Hæld den flydende smør/honning/vand blanding i skålen og rør godt rundt så alt er blevet fugtigt.
  • Hæld det hele ud på en bageplade med bagepapir og fordel det godt på pladen
  • Sæt pladen i ovnen i 20 min. Vend blandingen 3-4 gange undervejs. Det er færdig når det er pænt gyldent.
  • Tag pladen ud og lad den stå til granolaen er kølet helt af. Hæld det derefter i en lufttæt beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering