Jeg elsker yoghurt med honningristet granola og friske bær, og i dag har jeg lavet en ny version – mums det er lækkert.
Denne version er med græskarkerner, sesamfrø, havregryn, mandler, vanilje og kardemomme. Se opskriften nedenfor.
Det tager bare ikke ret lang tid at lave sin egen granola – og det smager langt bedre end det færdigkøbte – og så er det langt billigere at lave det selv.




Granola
Ingredienser
- 100 g Honning
- 50 g Smør
- 25 ml Vand
- 200 g Havregryn
- 50 g Sesamfrø
- 75 g Græskarkerner
- 100 g Mandler Hakkede
- 1/2 tsk Vaniljepulver
- 1/2 tsk Kardemomme
- 1 knsp Salt
- 1 spsk Kanel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader (alm)
- Smelt honning, smør og vand i en gryde
- Bland alle øvrige ingredienser i en skål
- Hæld den flydende smør/honning/vand blanding i skålen og rør godt rundt så alt er blevet fugtigt.
- Hæld det hele ud på en bageplade med bagepapir og fordel det godt på pladen
- Sæt pladen i ovnen i 20 min. Vend blandingen 3-4 gange undervejs. Det er færdig når det er pænt gyldent.
- Tag pladen ud og lad den stå til granolaen er kølet helt af. Hæld det derefter i en lufttæt beholder.