Klassisk knækbrød

I dag har jeg bagt knækbrød – de er sprøde og fyldt med kerner. De er vanvittig nemme og hurtige at lave. Det der tager længst tid er at bage dem i ovnen. De er gode til ostebordet, på morgenbordet, eller som en snack.

Klassisk knækbrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser
  

  • 300 g Hvedemel
  • 1 dl Olivenolie
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Vand
  • 300 g Frø og kerner Jeg har brugt hørfrø, græskarkerner, sesamfrø og solsikkekerner.

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 170° varmluft
  • Bland det hele sammen i en skål med en dejskraber
  • Del portionen i 2 eller 3 dele (alt efter hvor store dine bageplader er)
  • Rul hver portion ud mellem 2 stykker bagepapir, med en kagerulle – rul dem så tyndt du nu kan.
  • Tag det øverste stykke bagepapir og og skær i baner på langs og tværs med en pizzaskærer, i de str. stykker du syntes.
  • Bag alle plader i ovnen samtidig i ca. 20-25 min. Hold øje, ikke alle ovne varmer ens.
  • Lad dem køle af på en rist.
  • Opbevares i lufttæt beholder når de er kølet helt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering