Fødselsdag og chokoladekage med bær

Min far fyldte år i går søndag, og vi havde fået lov at fejre ham her hos os. Dejligt at kunne få lov at forkæle mine forældre lidt med god mad. Vi havde en dejlig dag sammen.
Efter en god middag serverede jeg en chokoladekage med bær til kaffen.
Svampet – helt som den skal være, og pyntet med flødeskum rørt med kogte bær, og til sidst pyntet med friske bær og chokolade.
Den smagte skønt og blev rost af alle rundt om bordet.

Når man skal have gæster til middag, er formiddagen ikke altid lang nok til alle forberedelserne. Derfor laver jeg det jeg kan dagen før. I dette tilfælde bagte jeg chokoladekagen dagen før, og pakkede den ind i en plastpose, ligesom jeg kogte bær ind til en tykflydende kompot – klar til at røre i flødeskummet.

En nem og super lækker kage der kan pyntes som man lyster.

Chokoladekage med bær

Mummum
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 8 personer

Equipment

  • Springform på 22 cm.

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 30 g kakao
  • 270 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg

Flødeskum med bær

  • 100 g frosne bær Jeg brugte jordbær og hindbær
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 dl fløde

Pynt

  • friske bær
  • chokolade
  • Citronmelisse

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180° alm.
  • Smelt smørret og rør kakaoen ud heri.
  • Bland sukker, vaniljesukker, bagepulver og mel.
  • Tilsæt æg, mælk og det smeltede smør med kakao, og pisk det e hele godt sammen med en el-pisker til dejen er ensartet.
  • Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden og smurt med smør langs kanterne.
  • Bag kagen i ca. 40 min. Kagen er færdig når du kan stikke en strikkepind i den og den kommer rent op igen.
  • Lad kagen køle af i formen før den tages ud.

Flødeskum med bær

  • Kog de frosne bær med sukker og citronsagt i ca. 10 min. til en del af væsken er fordampet og det nærmest har en kompotagtig konsistens, og lad det køle helt af.
  • Piske flødeskummet og bland de kogte bær i.
  • Pynt kagen med skummet, friske bær, chokolade og citronmelisse, eller hvad du nu har lyst til.

Noter

Jeg bagte chokoladekagen dagen før og pakkede den ind i en plastpose, ligesom jeg kogte bærrene og satte dem i køleskabet til næste dag.
Så var det nemt, og hurtigt næste dag, at piske fløden og blande de kogte bær i, samt pynte kagen.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering