Tøseweekend med bagetid

I denne weekend har jeg haft fornøjelsen af at have min niece og datter på weekend. Vi åbnede weekenden med at ose gennem Odenses gader, nyde en hyggelig frokost på café og slutte turen af med lækre farverige milkshakes pyntede med donuts, inden vi vendte hjem til køkkenet.

Søndag er = søndagskaffe, og dertil følger forberedelser med. Derfor planlage min niece og jeg hvad der skulle stå på søndagskaffebordet og lagde dernæst en tur forbi købmanden.
Efter aftensmaden gik vi så i gang. Vi havde nemlig hørt min mands bønner om cheesecake og min niece fandt en opskrift med rabarbergele. For at at kunne nå at sove længe, nyde en hyggelig morgenmad med alt hvad dertil hører af æg, bacon, pølser og crossainter 🙂 og også kunne nå at bage brød til søndagskaffen, burgerboller til aftensmaden – ja så startede vi på cheesecaken lørdag aften, hvor vi lavede selve kagen, og ventede så med geléen til søndag formiddag.
Vi pyntede kagen med høvlet hvid chokolade og citronmelisse, og det blev en super fin kage, som min niece bestemt godt kan være stolt af, og onkel der bestilte cheesecaken roste den bestemt også 🙂

Cheesecake med rabarber-gelé

Mummum
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 6 timer
Antal 8

Equipment

  • Springform (18 cm)
  • El-pisker

Ingredienser
  

  • 120 g digestive kiks
  • 60 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 5 spsk sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 200 g flødeost naturel
  • 2,5 dl fløde
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 blade husblads

Rabarber gelé

  • 3 dl rabarbersaft
  • 3 blade husblads

Pynt

  • Hvid chokolade
  • Citronmelisse

Sådan gør du
 

Bunden

  • Knus kiksene (jeg putter dem i en stor frostpose og knuser så med min kagerulle)
  • Smelt smørret og bland kiks og smør godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast i bunden af din springform
  • Fordel kikseblandingen i bunden og pres og glat den med bagsiden af en spiseske.
  • Sæt den på køl mens du laver resten.

Ostefyld

  • Lig husblads i blød i en skål med koldt vand i 5 min.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen
  • Tilsæt osten. Den skal dog ikke piskes i, men blot vendes forsigtigt i.
  • Pisk fløden til skum og vend den i osteblandingen
  • Knud væden fra husbladsen og lig dem i en lille glasskål sammen med citronsaft og giv det 30 sekunder i microovnen. Derved smelter husbladsen.
    Har du ikke en microovn, smeltes husbladsen blot i en lille gryde ved svag varme sammen med citronsaften.
  • Tag 1 spsk af osteblandingen og kom det over i skålen med husblads og rør godt rundt.
  • Tilsæt endnu 1 spsk af osteblandingen og rør godt rundt – og tilsæt en 3. spsk og gentag.
  • Nu har du tempereret din husblads, og du kan nu komme husbladsen med de 3 spsk osteblanding over i den store skål med osteblandingen.
  • Når du har rørt det hele sammen til en ensartet masse, hældes den ovenpå kiksebunden
  • Sæt kagen på køl i ca. 4 timer. Den kan sagtes stå til næste dag i køleskabet.

Gelé

  • Lig husblads i blød i en skål med koldt vand i 5 min.
  • Hæld 3 dl. rabarbersaft (koncentreret saft – blandet bare lidt op med vand, så den ikke er for stærk) i en gryde og varm det op.
  • Tag gryden af varmen. Knug vandet fra husbladsen og hæld det over i gryden med rabarbersaft. Husbladsen smelter med det samme.
    Lad nu blandingen køle helt af.
  • Hæld forsigtigt den afkølede gelé over kagen ved at hælde den henover bagsiden af en spiseske.
  • Sæt kagen tilbage på køl i min. 2 timer.

Pynt

  • Høvl chokoladen og pynt med chokoladespåner og citronmelisseblade, eller hvad du nu har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering