Koldhævede rundstykker med kerner

Fredag til aften rørte jeg en dej til rundstykker med masser af dejlige kerner. Røremaskinen gjorde arbejdet for mig og jeg lod dejen hæve i køleskabet natten over.
I morges lod jeg dejen temperere en smule på bordet mens ovnen varmede op. I dag brugte jeg mit bagestål som er helt fantastisk til netop den slags brød.
Rundstykkerne er bagt ved 250 grader med lidt vand i en bradepande i bunden af ovnen, i ca. 17 min.
De smagte fantastisk. Blev super lækre sprøde og med masser af smag. Da vi kun er var tre til morgenkaffen, er resten frosset ned til en anden dag.

Koldhævede rundstykker med kerner

Antal 18 stk

Ingredienser
  

Dej

  • 120 g kogende vand
  • 40 g hørfrø
  • 40 g solsikkekerner
  • 40 g græskarkerner
  • 150 g yoghurt naturel
  • 425 g lunken vand
  • 675 g hvedemel med højt proteinindhold
  • 75 g havregryn
  • 5 g gær
  • 25 g lunken vand
  • 16 g salt

Pynt

  • 40 g hørfrø
  • 30 g solsikkekerner
  • 30 g græskarkerner
  • 25 g blå birkes

Sådan gør du
 

Dag 1

    Dej

    • Bland alle frø og kerner med kogende vand og lad det trække til det har stuetemperatur
    • Bland yoghurt og de 425 g vand, havregryn og hvedemel i skålen til røremaskinen og rør det sammen så der er ikke er noget tørt mel at se.
    • Sæt husholdningsfilm og et viske stykke over skålen og lad det stå 1 time.
    • Når der er gået en time, opløses gæren i de 25 g vand og hældes i røreskålen sammen med de udblødte frø og kerner.
    • Ælt det hele ved lav hastighed i 1 min.
    • Tilsæt salt og ælt videre ved lav hastighed i 10 min. og derefter i 5-8 min. ved medium hastighed til dejen er blank og slipper skålens kanter
    • Smør en beholder med olie og hæld dejen heri.
    • Lad dejen stå på bordet 1 time og sæt den dernæst i køleskabet i min. 12 timer.

    Dag 2

    • Tænd ovnen på 250 grader. Hvis du har et bagestål så varmer du det op i ovnen, ellers lader du en bageplade varme op deri.
      Sæt en bradepande i bunden af ovnen og lad også den varme med op.

    Pynt

    • Bland frø og kerner og bred 2/3 dele af dem ud på bordet i et rektangel
    • Hæld dejen ud oven på frø og kerner
    • Vha. din dejspartel deler du dejen i 3 lange baner og dernæst i 6 stykker hver, så du får 18 stykker.
    • Drys de resterende frø og kerner over
    • Løft vha. din dejspartel rundstykkerne over på bagepapir (fordel dem på 2 stykker).
    • Bag en plade af gangen.
      Løft bagepapiret med rundstykkerne ind på den varmeplade eller det varme bagestål vha. en pizzaspade eller bagsiden af en bageplade.
      Hæld 1,5 dl vand i bunden af bradepanden
      Bag dem ca. 17 min.
      Åbn ovnlågen og luk dampen ud når der er 5 min. tilbage.
      Hele dette punkt gentages ved næste plade.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering