Fredag til aften rørte jeg en dej til rundstykker med masser af dejlige kerner. Røremaskinen gjorde arbejdet for mig og jeg lod dejen hæve i køleskabet natten over.
I morges lod jeg dejen temperere en smule på bordet mens ovnen varmede op. I dag brugte jeg mit bagestål som er helt fantastisk til netop den slags brød.
Rundstykkerne er bagt ved 250 grader med lidt vand i en bradepande i bunden af ovnen, i ca. 17 min.
De smagte fantastisk. Blev super lækre sprøde og med masser af smag. Da vi kun er var tre til morgenkaffen, er resten frosset ned til en anden dag.
![](https://i1.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_0159-scaled.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_0165-scaled.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_0163-scaled.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_0190-scaled.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_0183-1-scaled.jpg?ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.soendagskaffe.dk/wp-content/uploads/2021/09/IMG_0190-scaled.jpg?fit=250%2C188&ssl=1)
Koldhævede rundstykker med kerner
Ingredienser
Dej
- 120 g kogende vand
- 40 g hørfrø
- 40 g solsikkekerner
- 40 g græskarkerner
- 150 g yoghurt naturel
- 425 g lunken vand
- 675 g hvedemel med højt proteinindhold
- 75 g havregryn
- 5 g gær
- 25 g lunken vand
- 16 g salt
Pynt
- 40 g hørfrø
- 30 g solsikkekerner
- 30 g græskarkerner
- 25 g blå birkes
Sådan gør du
Dag 1
Dej
- Bland alle frø og kerner med kogende vand og lad det trække til det har stuetemperatur
- Bland yoghurt og de 425 g vand, havregryn og hvedemel i skålen til røremaskinen og rør det sammen så der er ikke er noget tørt mel at se.
- Sæt husholdningsfilm og et viske stykke over skålen og lad det stå 1 time.
- Når der er gået en time, opløses gæren i de 25 g vand og hældes i røreskålen sammen med de udblødte frø og kerner.
- Ælt det hele ved lav hastighed i 1 min.
- Tilsæt salt og ælt videre ved lav hastighed i 10 min. og derefter i 5-8 min. ved medium hastighed til dejen er blank og slipper skålens kanter
- Smør en beholder med olie og hæld dejen heri.
- Lad dejen stå på bordet 1 time og sæt den dernæst i køleskabet i min. 12 timer.
Dag 2
- Tænd ovnen på 250 grader. Hvis du har et bagestål så varmer du det op i ovnen, ellers lader du en bageplade varme op deri.Sæt en bradepande i bunden af ovnen og lad også den varme med op.
Pynt
- Bland frø og kerner og bred 2/3 dele af dem ud på bordet i et rektangel
- Hæld dejen ud oven på frø og kerner
- Vha. din dejspartel deler du dejen i 3 lange baner og dernæst i 6 stykker hver, så du får 18 stykker.
- Drys de resterende frø og kerner over
- Løft vha. din dejspartel rundstykkerne over på bagepapir (fordel dem på 2 stykker).
- Bag en plade af gangen. Løft bagepapiret med rundstykkerne ind på den varmeplade eller det varme bagestål vha. en pizzaspade eller bagsiden af en bageplade.Hæld 1,5 dl vand i bunden af bradepandenBag dem ca. 17 min. Åbn ovnlågen og luk dampen ud når der er 5 min. tilbage.Hele dette punkt gentages ved næste plade.