Pizza foccacia

Vi kender det alle – at være sulten for sjov, at være småsulte, at trænge til en snack, at gribe lidt lækkert på farten.
Pizza foccacia kan det hele. De er lækre svampede, med sprød bund. De smager skønt og de er nemme at lave. Bag en portion og frys dem ned, og når du har lyst har du den nemt ved hånden. Lun den i ovnen og den er som nybagt. Tag den ud af fryseren af morgenen og tag den med på job/i skole. Fyldet varierer du efter smag.
Det er langt nemmere end du tror at fremtrylle lækre pizza foccaia. Se med her.

Pizza foccacia

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Antal 16 Stk

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

Dej

  • 1/2 l lunken vand
  • 25 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 spsk akaciehonning
  • 400 g hvedemel
  • 400 g durummel
  • 14 g bageenzymer kan undlades
  • 2 tsk salt

Fyld

  • 400 g pizzasauce
  • 100 g pepperoni
  • 100 g skinke i strimler
  • 1/2 glas champignon
  • 2 pk mozzarella
  • 2 spsk tørret oregano

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i det lunkne vand
  • Tilsæt olie og honning
  • Bland hvedemel, durum mel, bageenzymer og salt og rør det i lidt af gangen, mens du lader røremaskinen gøre arbejdet.
  • Lad røremaskinen kører ved medium hastighed i ca. 5 min. og derefter ca. 3 min. ved høj hastighed, til dejen slipper skålens kanter og bund.
  • Lig et viskestykker over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time.
  • Del dejen i 16 lige store dele (jeg vejer mine af).
  • Form dejstykkerne til boller og tryk dem dernæst flade, så de er ca. 1 cm. høje
  • Fordel dem på 2-3 plader med bagepapir
  • Smør pizzasauce på, og skær mozeralla i skiver og fordel dem ovenpå.
  • Fordel hhv. pepperoni og skinke + champignon, og drys med oregano
  • Sæt pladerne til hævning i 30 min.
  • Bag en plade af gangen i 8 min. ved 230 grader (varmluft)

Noter

Inspiration er hentet hos Mummum.

2 thoughts on “Pizza foccacia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering