Sukkerkringler

I går var det 1. søndag i advent og til søndagskaffebordet lavede jeg disse gammeldags sukkerkringler. En gammel opskrift blev taget i brug og justeret lidt så temperaturer og bagetid i 2. omgang sad lige i skabet.

Julen er fyldt med traditioner – som jeg alle elsker højt. Jeg sætter en ære i at holde traditionerne i hævd, men jeg kan også godt lide at forny vores traditioner eller skabe nye. Uanset så er det en tradition at vi bager småkager af forskellig slags. Nogle småkager er som sagt traditioner og det kan slet ikke blive jul uden disse småkager. Under den kategori hører bl.a. vaniljekranse og finskbrød. Men derudover bager jeg hvert år lidt forskellige, og i år kom jeg til at tænke på disse sukkerkringler som jeg fik hjemme hos min mormor. Egentlig tror jeg ikke hun selv bagte dem, men pyt – det gjorde jeg så nu.

De smager dejligt – de er sprøde og søde. Husk at giv dem længe nok, her lavede jeg første fejl. Jeg var bange for at lave dem for mørke. Jeg syntes at huske at de skulle være ret lyse, men der tog jeg fejl. Så i 2. omgang fik de lidt længere tid og så blev de helt som de skulle være. Gyldne og sprøde. Husk at de først bliver helt sprøde når de er kølet af. Det kan derfor godt snyde lidt, men sådan er det med småkager. Bliver dine ikke sprøde i første omgang, så tænder du blot ovnen igen og giver dem nogle flere minutter – det kan sagtens lade sig gøre. Så hellere for lidt end for meget, i første omgang 😉

Opskriften kommer her:

Sukkerkringler

Forb. tid 2 timer 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Antal 40

Ingredienser
  

 • 270 g mel Jeg bruger kage hvedemel fra Valsemøllen
 • 250 g smør
 • 1 spsk eddike
 • 1 dl kernemælk kold

Pynt

 • 1 æggehvide til penslling
 • perlesukker til drys

Sådan gør du
 

 • Smuldr smørret i melet, til en grynet masse.
 • Tilsæt eddike og kærnemælk og saml til en fast dej. Tilsæt evt lidt mere mel hvis det er nødvendigt. Det afhænger af hvilken slags mel du bruger.
 • Læg dejen på køl i et par timer
 • Del dejen i små klumper af ca. 18-20 gram og rul dem til tynde pølser på ca. 25-30 cm, og form som en kringle
 • Lig kringlerne på et par bageplader med bagepapir
 • Pensl med æggehvide og drys med perlesukker
 • Bag hver plade i ovnen v/200° i ca. 12 min. til de er flotte gyldne.
 • Lad dem køle af på en rist
 • Opbevar dem i en lufttæt beholder når de der helt afkølet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering