Italiensk durumbrød

Tidlig tirsdag – den betegnelse har en kollega brugt ugentligt, når han kørte konen på job og derefter fortsatte til kontoret, længe før alle andres vækkeure havde lydt.

I dag er det hjemme hos os – tidlig tirsdag. Rørte en hurtig dej inden jeg gik i seng, og satte den i køleskabet. Vågnede tidligt til morgen (længe før vækkeuret….det var aldrig sket da jeg var yngre!). Lige nu breder der sig en duft af nybagt brød i huset, blandet med duften af kaffe, som netop er løbet igennem på kaffemaskinen. Fra soveværelset høres fortsat tunge åndedrag, men om lidt er der morgenmad, med kalenderlyset tændt her i mørket.

Det er en lidt underlig morgen. 38 kommuner lukker ned grundet Coronapandemien, og igen arbejder jeg nu hjemmefra. Ingen skal der findes en anden rytme og igen er der langt til kollegerne. Men dejligt at starte dagen godt. Nybagt brød og kaffe og kalenderlyset der med sin symbolik sætter forventningens glæde i højsædet.

Dejlig dag til jer alle.

Italiensk durumbrød

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 28 minutter

Ingredienser
  

  • 15 g gær
  • 0,5 l vand
  • 200 g durummel
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • 1. Rør gæren ud i vandet og rør durummel, salt og sukker i
  • 2. Tilsæt hvedemelet og rør til dejen er ensartet som tyk grød
  • 3. Sæt låg på skålen og sæt den i køleskabet natten over (8-12 timer)
  • 4. Hæld dejen ud på på bageplade med bagepapir og form den til et brød.
  • 5. Drys med lidt durummel
  • 6. Bag brødet 8 min. ved 250 grader
  • 7. Skru ned til 180 grader og bag yderligere 20-25 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering